Marmelada

Danes dobim večjo količino breskev. Zanima me, če ima kdo izkušnje s kuhanjem marmelade brez dodanega sladkorja? Ali pa čisto malo sladkorja. Minimum torej.

Pred kratkim je bil tu na forumu recept za breskovo marmelado z želinom in sladkorjem. Recept je dober, tako sem delala do sedaj.

Me pa veseeno zanimajo vaše izkušnje. Saj ne da bi imela probleme s kilogrami... le bolj zdravo je.

Lansko leto sem delala marmelado brez sladkorja, samo ni bila breskova ampak slivova. Kuhala (pekla) sem jo v pekaču (pečici). Marmelada je super, samo htireje jo je treba porabiti kot tisto s sladkorjem, ker ni tako obstojna. Jaz sem naredila napako, ker sem polnila same velike kozarce. Če se pa da enako narediti z breskvami, pa na žalsot ne vem. LP špela
Jaz sem namesto sladkorja uporabila natren. Bila je sicer slivova marmelada, tako da z breskvami nimam izkušenj. Jo bom pa čez vikend pripravljala, tako da bom imela več izkušenj v ponedeljek. LP Suzana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti