A bomo letos kaj pekli?

No, če boste tudi ostali pekli cukarine - jaz sem pred leti dobila praktični napotek kako namakat kekse v žganje - še vroče natakneš na ročaj kuhalnice, nahitro potopiš v ustrezno visok vrč z žganjem in streseš na kristal sladkor. In to je to, da se ni treba z vsakim keksom posebej matrat, da ne razpade, ker je fajn, če je tekočina vroča... Irena
Lepo prosim za recept v celoti za te cukarine. Zanima me tudi v kolikšnem času jih je treba popapat. lp Vesna

Za tri pekače v velikosti pečice potrebuješ:

500 g ostre moke, 150 g kristalnega saldkorja, 15o g masla, ščepec soli, pol vrečke pecilnega praška, dve celi jajci.

Ugneteš voljno testo in ga pustiš kakšno uro počivat, ne v hladilniku. Razvaljaš ga na pol cm debelo in izrežeš obročke. Spečeš jih v 10 do 15 minutah na 180 stopinja. Še tople namočiš v žganju (loza) in takoj povaljaš v kristalnem sladkorju.

Po eni varinati pa delaš s testomatom okoli 12 cm dolge paličice in te oblikuješ v obroč, pa potem pečeš. Meni to ni šlo od rok, zato sem upoštevala drug nasvet in iz razvaljanega testa delala obročke.

Po moje se obdržijo kot vsi osatli piškoti, če jih seveda sproti ne zmanjkuje zaradi okusa...

Mamamia

mamamia
Ena verzija je tudi moka + mast oz. salo (ker nima okusa) v razmerju da se poveže, spečeš obročke, pečene namočiš v lozo in povaljaš v sladkorju. Ta varianta je brez jajc in sladkorja (ker je itak kristalni sladkor v posipu oz. oblogi) Irena
Moja štajerska žlahta vama bo zelo hvaležna. lp Vesna
Se nikoli nisem slisala za cukarine.Se cuti okus po zganju ,ker ga ne maram in ce so primerni tudi za otroke,najbrz ne? lucka

Kako sem notri vstaviš sliko? katka lopatka, pomoč!

Anja
anja27, rabim tvoj e-mail, da ti napišem tja, tu ne gre katka
Jade, danes sem kupila raznobarvne sadne trde bonbone brez polnila, in sicer v Intersparu v Mariboru. Pakirane imajo po 1 kg v stekleni embalaži in je cena skupaj z kozarcem 4,55 €. Mogoče jih imajo še v kakšnem drugem mestu tudi. So pa na polici pri bonbonih. Lep večer želim! regina

O hvala.

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti