Mehiške taco košarice
| anja27 je napisal/a: |
Danes je imela naša mamamia v Večeru celostranski članek o peki piškotov! Ste videle? Prav razveseljivo. Me je že navsezgodaj razveselila in opomnila, da ni več ne vem koliko časa do Božiča. Super, mamamia, še večkrat se priporočamo! Anja |
piškotek, janeževe kapice (ali zarezance) moraš sušiti celih 24 ur preden jih daš pečt, pa ti bojo ratale. Preverjeno.
Sicer delam janeževe zarezance (iz Velike knjige o peki - naše Biblije), vendar je recept in priprava ista kot pri kepicah. Testo naredim enkrat po kosilu, pustim počivat kaki 2 uri, popoldan naredim piškotke in pečem šele naslednji dan pozno popoldne. Ko sem jih pekla prvič, sem jih dala eno rundo pečt že naslednje jutro in so se razlezli. Tisti, ki sem jih pekla komaj pozno popoldne, pa so ratali kot na sliki. Takrat sem spoznala, v čem je finta: dovolj dolgo se morajo sušiti.
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mehiške taco košarice

Azijska solata s kozicami