Angleški kolač
recept za ČOKOLADNO-MANDLJEVE PLOŠČICE: Testo: 500 g moke 250 g sladkorja v prahu 75 g kakava v prahu naribana skorja limone kavna žlička cimeta 2 jajci 350 g masla 150-200 g mandljev za posip Sestavine za testo zgnetemo in damo v hladilnik za najmanj 2 uri. Testo jemljemo po kupčkih iz hladilnika, ker se hitro segreje ter vsakič razvaljamo manjši kos deleline približno 2, 3 mm debelo. Posujemo z mandlji ter jih narahlo z valjarjem vtisnemo v testo. Razrežemo na kvadratke in jih polagamo na peki papir. Pečemo približno 12 minut na 180°C.
Mislim da stana ne bo jezna :)
Tukaj klikneš in si ogledaš moje slikice Pitončica Sporočilo je spremenil(a) Pitončica dne 07. nov 2007 23:19:15Kot je že minca napisala - v zmernih količinah nič ne škodi. Še ko sem imela najstrožjo možno dieto (zdravje, ne obremenjenost s kilogrami), sem jedla nekaj saldkega, pač tisto, kar sem smela: borovničev ali jabolčni zavitek, pa kakšna sladica s posneto skuto, in tudi kocka temne čokolade na tede mi ni škodila.
Tako da lepo počasi in zmerno, pa se ni potrebno ničemur odreči. Meni je tudi zdravnik rekel, da bo manj škode za telo, če pojem košček čokolade ali druge sladice, če me že tako vleče, kot če se nenehno odrekam temu, a zato na to vedno bolj mislim.
Sicer pa je prepovedan sad tako najsaljši in najbolj grešen, kajne?
mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Angleški kolač

Marmorni sladoledni sendviči