Vlažne krpe oziroma robčki

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8702

21. nov 2007 11:02

Vse te cunjice in čudežne krpice so za moj pojem "lari fari". Čeprav imaš ne vem kakšno čudežno ali mokro krpico, vseeno moraš uporabiti svoje roke. Verjemite mi, sve in svašta sem sprobala, kao: "Brez te cunjice in brez tega čistila se pa ne da živet, to moram imeti...."

Na koncu sem pri čiščenju pristala na viledinem "đogerju", kateremu vsakih toliko časa krpo operem v stroju, ko je že na koncu jo pa zamenjam z novo.

Keramična tla brišem z vodo v katero dam malo čistila (trenutno) Ajax Floral Fiesta.

Parket dvakrat na mesec obrišem z istim "đogerjem", katerega perem v vodi, ki sem ji dodala Pronto za parket.

Okensko šipo prvo obrišem s staro cunja, ki potem roma v smeti, namočeno v toplo vodo z dodatkom tekočine za ročno pomivanje posode; nato pošpricam s tekočino za okna, z ročajem za šipe povlečem levo-desno ter nato kar s časopisnim papirjem obrišem preostale fleke. Nobene vilede in nobene jelenje kože ne uporabljam za okna. Na isti način brišem tudi ogledala.

 

Pozdravček! 

Pozdravček!

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

21. nov 2007 13:16

Krp ne uporabljam, vlažne robčke pa, odkar se nama je pridružila najina punči. Namreč ko greš v trgovino/na sprehod/kamorkoli pač, navadno ni ravno vse čisto in si potem s temi robčki obrišeš roke, predno otroka previjaš/brišeš,... Saj zdaj bo kmalu vse dala v usta, kar ji bo prišlo pod roke, ampak vseeno tiste kljuke in vozičke primejo svakojake roke, ki se recimo ne umijejo po wcju... tak da mam tako boljši občutek... Pa res še ni bila bolana (trkam na les), mogoče tudi zato (in tudi po trgovinah je ne vlačiva prav pogosto - do zdaj je šla 4x). Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti