Brokoli

Prosim, če mi lahko kdo svetuje, kako lahko za zimo spravim brokoli, ki ga imamo tako radi, ali tako kot karfijolo, malo blanširano in potem v skrinjo

Prav tako bi mi prišel prav kak recept za sproti, sedaj je brokolija na vrtu dovolj.!

Hvala. Nana

Nam doma je najbolj všeč narastek z brokolijem in sicer: 50dag brokolija 2 jajci 2dl mleka 12dag naribanega sira žlička gorčice sol,poper drobtine maščoba za pekač Brokoli skuhamo in ga razvrstimo v posodo za narastke, ki smo jo prej namazali in potresli z drobtinicami.Jajci, mleko, gorčico, sol, poper in 3/4 naribanega sira zmešamo in prelijemo brokoli.Po vrhu potresemo še ostanek sira in pečemo 30 minut pri 220 stopinjah. Tako lahko naredimo tudi z beluši, cvetačo... Recept sem priredila po knjigi Zelenjava - užitek in zdravje (Jana Klenar in Viktorija Praprotnik) Lep pozdrav Sporočilo je spremenil(a) goga dne 23. jul 2002 21:25:21
Blanširanje brokolija je obvezno - jaz ga nekaj narežema na drobno za juho ali narastke, nekaj ga pustim v cvetovih za cvrtje. Sergeja Javornik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti