Palačinke kot priloga

ZDRAVO!

Zadnjič smo bili na nekem kosilu in kot prilogo smo dobili postrežene palačinke. Bile so narezane ter kuhane v prtiču. Od glavnega kuharja sem tudi uspela izvedeti, da je obvezen dodatek sneg, da je zadeva bolj mehka. Ali kdo pozna recept?

Lep dan vsem obiskovalcem!

Tina

Moja mama jo pripravi takole : 20 do 25 palačin narežeš na cca. 2 cm debele trakove. 3-4 jajc ločiš, stepeš sneg , rumenjaku dodaš 15 dag masla, sol, poper in penasto zmešaš dodaš h palačinkam dobro premešaš in previdno umešaš še sneg, to maso zviješ na pomokano alufolijo ali tanko k. krpo in zviješ v klobaso. Kuhaš v slanem kropu 25 - 30 minut. Nareži na 1.5 cm debele rezine. Hladne lahko popečeš na maslu. Zraven postrežeš pečenko s omako ali zrezke, ali za zelenjavni golaž. Največ dela je s peko palačink, lahko si narediš na zalogo tako, da neskuhano klobaso zmrzneš in jo zmrznjeno skuhaš v kropu. Upam, da sem ti odgovorila, če želiš ti drugič napišem drugo verzijo te Diplomatske rolade. Barbara Cuzak
Hvala, bom poskusila v nedeljo. Če to ni to, kar imam v mislih, te bom prosila še za drugo verzijo. Lep dan. Tina
Poskusila sem to rolado. Je zelo okusna. Količinsko pa je recept očitno za 8 ljudi. Bi te prosila, Barbara, še za drugo varianto, ker v kuharskih knjigah tega ne najdem. Lep pozdrav. Damjana
EJ A KDO VE KAKO SE NAREDI DIPLOMATSKA OMLETA K ME FUUUUL ZANIMA NINICA ulen katarina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti