Šipkova marmelada
Letos sem skuhal šipkovo marmelado. Šipkove jagode (cca 2kg) sem kuhal v šipkovem nesladkanem domačem čaju (1l) in narezal eno jabolko. Kuhal sem na majhnem ognju ter pokrito s pokrvačo. Kuhal sem cca dve uri. Ko so se jagode zmehčale, sem jih zmiksal s paličnim mešalnikom. To maso sem nato precedil skozi cedilo in jo stehtal. Na stehtano maso sem dodal 1/10 do 1/4 sladkorja ali želirnega cukra (lahko tudi mešanico obojega ali pa samo enega).
Marmelada je uspela in je dobra.
vamp-pirVam-pir,
najbolje bo, da to prepišeš med recepte - tako ga bo našlo več ljudi, na forumu bo prehitro ušlo iz spomina, pa bi bilo škoda.
Sonja
aLI SE V ŠIPKOVO MARMELADO NE DA ŽELIN?
polona kuhaČe hočeš trdo, potem ja.
SonjaDanes ponoči napovedujejo prvo slano. A bo jutri popoldan primeren čas, da neberem šipek ali je bolje počakati, da še malo bolj 'stisne'?
Lopatka
Matisa,
kakšna je izkušnja z zamrznjenim šipkom. Za čaj sem ga tudi jaz za eno uro potisnila v skrinjo, nato pa mlela in sušila, sušila, sušila ... Je preizkušeno in je v redu.
Letos pa je šipka zelo veliko in bi kuhala marmelado. Ker je skoraj že zrel - kje je še slana, vsaj upam - bi rada vedela, ali tudi pri marmeladi zamrzovalna skrinja odtehta slano.
LP
Marija
cukrpekarca1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Izpostavljeno

Jagode niso le za sladice! 🍓 Ste že poskusili jagode s poprom in piščancem? Odkrijte skrivne trike za shranjevanje, spoznajte najtežjo jagodo na svetu in preverite najboljše recepte s portala Kulinarika.net.
Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | katrin11 |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bučni pire iz rumene buče

Rižek z lososom