Pitulice in nadevi

Pozdravljeni,

za rojstnodnevno zabavo bom pripravila slane pitulice. Skute in pora pri nas ne obožujemo preveč, zato bodo nadevi brez tega.

Spekla bom 3 "kače".

- Nadev za prvo bo: malo kisle smetane in sira ter na pršutu popečena zelenjava (bučke, paprika, malancani).

- Drugo bi rada naredila s tunino in koruzo. Kaj naj še dodam za vezavo? Kislo smetano?

- Tretja bi bila s popečenimi gobicami. Spet - kaj za vezavo, da bodo gobice prišle do okusa? Samo sir?

Pri vseh variantah me zanima: ali je dovolj, da s smetano/sirom namažem vse plasti, dodatke (zelenjavo/tuno/gobice) pa samo na srednjo plast? Ali je boljše, da je na vseh plasteh vse?

Najlepša hvala za nasvete.

nirja, tako pri tuni s koruzo kot pri gobicah lahko uporabiš kislo smetano in/ali sir (tudi mocarelo). Sama vse sestavine nadeva zmešam (ne ločujem) in premažem s tem vsako plast testa. Poleg skutnih z raznimi dodatki (ki vam niso najljubše) sem jih delala še s praženo zelenjavo&sirom, gobicami&skuto&sirom, mešanico pelatov&origana&mocarele (kot mali pizza bureki), mletim mesom&sirom ... Variant je nešteto, tudi sladkih, in prav vse so odlične! pozdravček! Živi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtkatrin11
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti