Namesto majoneze juhica

ena mš je napisal/a:
Sedaj me zanima, če je potrebno pred dodajanjem olja jajca z začimbami dlje časa stepati in šele nato dodajati olje? ham-njam

Na mojem receptu za multipraktik piše: na prvi stopnji nekaj sekund mešajte, nato počasi dolivajte olje.

Dolivaj ga v čisto, čisto tankem curku. Kar nekaj časa traja, da se prične zgoščevati. 

Cila
ooo hvala. Sicer sem ga začela dodajati v zelo tankem curku. Bi ga morala po kapljicah? Bo treba počakati, da porabim mojo juhico nato pa zopet eksperimentiranje in učenje. ham-njam
Jaz dodajam sol,limono in gorčico na koncu.Če ti je okus premočan ga ublažiš z vodo,ali pa vzami kupljeno majonezo,ta je gotovo blaga.Majoneza se rada sesiri,če imajo sestavine različno temperaturo. ps Vzamem samo rumenjake. Sporočilo je spremenil(a) ati zlati dne 26. avg 2007 11:57:10
V glavnem jo kupujem.Vsekakor je kupljena bistveno bolj obstojna. Mi je pa zanimivo, da se jo navadim sama. Pride prav znanje, da ni potrebno samo zaradi nje v trgovino. Dobra ideja z dodajanjem dodatkov na koncu. ham-njam

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti