Refluks

zalbi  

član od: 7.8.2007

sporočila: 3

tema odprta - 7. avg 2007 14:33 | ogledi: 3.487 | odgovori: 4

Pozdravljeni!

Imam 3,5 mesečno punčko. Ima potrjen bolezenski refluks, vneto sluznico in preveč kisline v želodčku.

Zanima me, ali ima katera izkušnje z uvajanjem goste hranem pri otroku z refluksom?

zalbi

a1  

član od: 26.6.2007

sporočila: 123

7. avg 2007 15:29

Moj nasvet.. Po priporočilih zdravnika počakaj do šesetega meseca starosti. Upam, da bo tvoji hčerici kmalu bolje... LP:) a1

cherry  

član od: 5.6.2006

sporočila: 409

8. avg 2007 8:42

Sicer o prehrani otrok ne vem veliko, ampak povem iz svojih izkušenj - imam podobne zdravstvene težave - da kakršna koli mlečno-sladka komnbinacija (npr. čokolino in podobne zadeve) zelo škodi. Tudi pri raznih kašicah je pomojem bolje, da niso sladkane in da niso iz kakšnega kislega sadja. Pač čim bolj nevtralni okusi. cherry

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

8. avg 2007 9:19

Tudi moja zdaj že štiri leta stara hčerkica je imela refluks in je polivala po vsakem hranjenju. Po priporočilih pediatrinje, sem jo nekje pri štirih mesecih, mogoče malo pozneje, začela hraniti z raznimi kašicami, pač z manj tekočo hrano, in počasi so se stvari umirile. Potem nisva imeli več teh težav, res pa je, da če jo boli zdaj želodček ali ji je slabo,hitro bruha. Ne vem sicer ali je to povezano s tem, da je imela refluks kot dojenček. Uglavnem, če ni prehudo, se stvari kar same počasi zrihtajo. LP Rmeli Rmeli

katra55  

član od: 10.7.2007

sporočila: 198

19. okt 2007 14:02

Pri otroku z refluksom svetujejo, da se prej začne uvajat gosta hrana, lahko že pri 4 mesecih. katra55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti