Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes:    makaronflajš z    mesom

kristalka s paradižnikom

slive,  nektarine 

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Rižota iz svinjine in vrtne zelenjave, stročji fižol v solati. Kava

LP, Saša

Jaz že nekaj mesecev kuham po obrokih. Za moža nekaj enostavnega, kakšna zelenjava z bulgurjem, kromirjem, testeninami, tu in tam kak dober zrezek. Je ko pride iz službe, okoli 16h. 

V glavnem pa kuham za sina, je okoli 13h ki je po štirih mesecih bolnišnice (od novembra do marca) in šestih tednih rehabilitacije v Soči od aprila dalje še vedno v domači oskrbi in na terapijah. Kuham po navodilih, da se povrne mišična masa in se organizem vsaj skuša vzpostaiti v nekdanje stanje. 

Ker je priporočljivo tudi rdeče meso, sem te dni naredila zrezek iz mesa mladega bika, premazan z gorčico, potem pa pršut, kapre, slani fileji in potreseno s parmezanom, zrolano, in potem počasi pečeno oziroma bolj dušeno v omaki iz šalotke, korenja in timijana (pa sol in poper seveda). Pa kak biftek na toastu in obložen z jajcem na oko je bil nedavo. V glavnem mu izpoljnujem želje. Po vsem, kar je prestal in mi z njim je ni stvari, ki je ne bi naredila zanj. 

mamamia

Mame smo take.

malaga

Mamamia vse, kar delamo dobro, z ljubeznijo in srcem, se vedno na nek način z dobrim povrne, z uspehom. Od srca želim to tudi tebi, tvojem sinu! Povezana družina zmore vse! Drži se!

Ognjič

Danes:       polpeti

domač paradižnik-od dobre sosede,  v solati

nektarine             

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Včeraj: ričet in kobariški štruklji

Danes: svinjski zrezek s peperonato in paradižnikova solata

5na2

Danes:  zelenjavni riž;

stročji fižol,  rdeča paprika,  por,

pečena   stegna

in paradižnikova solata

domače , slive, nektarine

Te dni se jedlo brzinsko...

Sreda, zelenjavna enolončnica s cmočki iz mletega mesa, marelični zavitek, kava

Četrtek, pohan piščanec, pečen krompir z bučkami, kumare v solati, sladoled,  kava

Petek, pečen brancin, blitva s krompirjem,solata, kava, domači linški piškoti-spekla včeraj

LP, Saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti