Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Bojan je napisal/a:
Iz Kulinaričnega slovarja v šestih jezikih: finferli po italijansko so lisičke po slovensko. Bojan
Ja, po italijansko so finferli res lisičke, ampak ne me spraševat zakaj, na našem koncu finferli rečejo temle malim temnim gobicam v obliki trobent. Lisičke so pri nas še vedno lisičke... očitno smo včasih Italijane slabo razumeli, in smo si stvari razlagali po svoje (so meni všeč tele tvoje slikice, Bojan!). Danes: Mineštrica iz mešane zelenjave, radič s tuno. tjas
Danes za kosili: štajerska nadevanka v pečici (sveže zelje, riž , mleto meso) Lep pozdrav mišika
Paradajz juhica, pržene lokarde, krumpir s peršinom i maslinovimuljem! Lidija...
Fižolova juha s tankimi špageti in kuhane vinogradniške klobase...danes na hitrio imamo obveznosti! ANJA
četrtek: piščančji ragu, beli žganci, solata Julija
Četrtek: zelenjavna rižota, navadni jogurt tjas
Četrtek: škarpena, jadranski ligni (veliki) in krompir, vse skupaj zalito z belim vinom in pečeno v pečici, blitva Petek: divjačinski golaž, kruhovi cmoki, solata Nada
Dunajčki in pire krompir, pa veliko skledo solate, ANJA
paradajz juha, junetina u saftu, riža, salata (paprika, krastavci i luk s dressingom) Lidija...
Včeraj: zelena solata z mocarelo, koruzo in papriko, fižolova gosta juha s piro Danes: radič, testenine s paradižnikovo omako Lp, Mohka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti