Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Tortelini z mesno omako in sirom, zapečeni v pečici, mešana zelena solata z gorčično-jogrutovo polivko.

Sporočilo je spremenil(a) shari2007 dne 29.nov 2013 20:04

Sporočilo je spremenil(a) shari2007 dne 29.nov 2013 20:05

shari2007 je napisal/a:

Danes sem si zaželela kitajsko hrano, tako da sem naredila piščanca z brokolijem v česnovi omaki in kuhan riž.

Se opravičujem ker sem kr tk uletela a lahka prosim recept za tole zgleda zelo dobro :)

MAYCHYKA

Juha, bučne testenine z lososom, solata, sladica.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Danes svederčki z gorgonzolo, hrenovka, mešana solata,

Jutri klasična musaka, solatka in ponovno peka piškotkov jupii ....

Lp

ursiii

Včeraj je bil piščančji paprikaš in kruh, danes pa pire krompir s korenčkom, pečeni kosi piščanca in zelena solata.

tanjaj

MAYCHYKA je napisal/a:

shari2007 je napisal/a:

Danes sem si zaželela kitajsko hrano, tako da sem naredila piščanca z brokolijem v česnovi omaki in kuhan riž.

Se opravičujem ker sem kr tk uletela a lahka prosim recept za tole zgleda zelo dobro :)

MAYCHYKA

Seveda :). 

To je recept za 2:

pol piščančjega fileja sem narezala na koščke in jih marinirala z 2 žlicama sojine omake ene 15 minut. Potem sem zmešala ražvrkljano jajce in moko (po občutku), da sem dobila tekoče testo in zmešala s piščančem. V ponvi sem jih potem ocvrla (2-3 minutke na vsaki strani) in jih dala na papirnato brisačko, da se odcedijo (pekla sem samo ene 5 koščkov naenkrat, da se lepo ocvrejo.

4 stroke česna sem na drobno sesekljala in jih dala v vok istočasno z brokolijem na 2 žlici repičnega olja in na hitro popražila. Zalila sem z 2 deci piščančje juhe in žlico sojine omake. Ko se je brokoli zmehčal, sem dodala ocvrte piščančje koščke in mešala vse skupaj 2 minuti in po potrebi dodajala juho. Po 2 minutah sem zlila notri še vodo zmešano z koruznim škorobom, da se omakca zgosti in kuhala še 3 minute. Če je vse skupaj pregosto, dodaj še malo vode in če ni dovolj slano, dodaj še malo sojine omake. 

Zraven sem skuhala riž.

Pri nas pa:testenine, šampinjoni (zadnja letošnja bera) v gorgonzolni omaki in solata iz zelja, radiča in fižola. Po kavici pa sprehod po snegu.

Lp

tonsk

Sobota:       

Kremna juhica (česen, čebula, krompir, grah); kuhani skutni štruklji, korenček, por in puranji trakci iz voka; motovilec in rukola na solato; skutno-jabolčna pita

Pozdravček!

Dragička, čestitam, lepa pita! Tale mreža si zasluži čisto desetko!

naor

šara, domači krompirjevi svaljki z gobovo omako, skleda solate

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti