Danes:
lp
mzmDanes:
lp
mzm| Margot je napisal/a: |
Kako pa pripraviš te makarone, babka1951? So se mi ob pogledu na sliko začele kar sline cediti.. |
Danes sem kuhala za 4 osebe, vsi smo se oreng najedli in še ostalo je malo. Delam pa to bolj po občutku, nič ne tehtam: skuham makarone, vseeno kakšne, približno 40 dkg v slani vodi, ne čisto do konca, odcedim in splahnem pod mrzlo vodo. Na malo olja potenstam šampijone (iz konzerve ali sveže) približno 20-25 dkg, ki jih solim in dodam peteršilj, nato pa stresem k testeninam. Nato dodam na kocke narezano šunko in sir, paradižnikove koščke - shranek ( recept je v bazi ) dodam malo kečapa in origana, solim in popram, ter dobro premešam. Danes sem porabila približno 20 dkg sira in prav toliko šunke.
Pekač premažem z maslom, malo potresem z drobtinami, pretresem vanj maso in povrhu posujem še malo ribanega sira.
Za preliv dobro zmešam 1 malo kislo smetano, 2 - 3 jajca in malo soli. Pečem v prej segreti pečici na 200 stopinj od 20 do 30 minut.
Upam, da sem kaj pomagala in dober tek želim ![]()
![]()
babka1951
Najlepša hvala, babka. :)
MargotDanes je pa : cvetačna kremna juha, zelenjavni koščki, hrenovke in mešana solata.
Lp
tonskDanes:
Juha pač!
ežojČetrtek:
![]()
Kremna bučna juhica; pražen krompir s porom, v kosmičih paniran puranji zrezek; zelena, zeljna in kumarična solata z jogurtom; rolada;

Pozdravček!
Danes: bučke z gobjim nadevom, zelene solata, muffini s sadjem in ricotto
Samo še razvajanje:
danes smo kolesarili pa smo se pustili razvajati v Radovni Pr Psnak: gbova juha, jota, vsi pa njihove krape
,
jutri nas bo pa mama crkljala na rojstnodnevnem kosilu, sigurno bo dobro, včasih prav paše, če drugi kuhajo.
tabuVčeraj: goveja juha zrezanci, prekajena krača in francoska solata.
BalenkaVčeraj: ajdova kaša z jurčki, mrežna pečenka, motovilec z radičem in fižolom, sladoled
Danes bo bolj malica, kot kosilo. Imela bova vse tisto, kar je včeraj ostalo![]()
Lep dan vsem, pri nas je čudovito sončno jutro ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Princeske

Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)