Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

O, dragička je prišla: bienvenida ( kot rečejo v naši vasi ), nekateri smo te pogrešali!

Danes pri meni:

stročji fižol je od včeraj, flying wing ravno tako ( od včerajšnjega piknika pri meni, s tematiko aktualnih svetovnih problemov ) le krompir sem spekel danes. Videti je še kar, po okusih pa nikakor ne gre! Vsaka stvar posebej je čist v redu, vse skupaj ne funkcionira, verjetno, zaradi premoćneg okusa stročjeg fižola ( dušen s česnom, petršiljem  in paradižnikom ). Ja, kaj pa čmo, se pač učimo dokler smo živi.

Pa, drugač, meni na stročje izredno paše koper. Nekateri pravijo, da je koromač ravno tako dober. Treba bo preizkusit!

Sedaj pa eno vprašanje, morda komu odvečno, pa vendarle: pri katerih jedeh boste postregli solato, bodisi zeleno ali paradajz, paprike in  kumare?

Meni se namreč zdi, da, če je med jedjo zelenjavna prikuha ( dušeno zelje, stročje..........  zelanjava pač ) da potem solata ne paše, razen, če je drug tip kosila, recimo, postrežemo pečenega vola ( naprimer ) zraven ponudimo " svega in svačega ", torej dušeno zelenjavo, razne solate in si vsak vzame kar mu paše.

ežoj

Ežoj, meni solata paše k vsaki jedi, ki ni "na žlico". Solate jaz ne delam le še za k okisanemu krompirju, drugače pa vedno.

Taia

špinačna juha, zapečene bučke, polnjene s krompirjem, prelite z bešamelom ter parmezanom in gaudo, solata

Tudi mene je sestra čudno gledaja, češ kombinacija šp. juha # zelena solata???

Pa se je vse lepo pojedlo. Še boljša mi je bila včeraj kombinacija smokve, prelite s čokolado:)

majaos

Danes: reciklaža včerajšnje zloženke

kumare v solati

Odkar pomnim,  jemo pri nas kuhane obroke s solato (izjema je mineštra), večinoma je to surova zelenjava. Pred tem sta vsaj dve generaciji v družini počeli enako, če so le imeli kaj.

Od kod ta navada ne vem, je pa bržkone to v skladu s sodobnimi dognanji o pravilni prehrani, kjer se pripročata tako kuhana, kot surova zelenjava in lepo združim prijetno s koristnim, baje

lp

mzm

Danes (pa še jutri in pojutrišnjem.. dokler ne zmanjka):

- filane paprike, enkrat z belimi hrustljavimi žemljicami, drugič s pire krompirjem, tretjič še ne vem, vem pa, da s testeninami ne (jedla enkrat samkrat iz obzirnosti do gostiteljice, komaj pojedla)

Solate pri nas ne jemo s segedinom, zraven mišmaš čušpajza tudi ne, zraven vampov ne, ob pici ne....no, če je jed nekako dovolj sočna, imamo solato kot poseben obrok enkrat prej ali potem ali pa namesto juhice za foršpajz...aja, zraven pečenih jajc tudi ne, vsaj začinjeno ne, surov paradižnik, paprika in malo sira ali še kakšna redkvica in oliva nam pa vsem zelo paše ob umešanem jajčku..

Drugače je pa pri ženskem delu naše družine zakon skleda(največja) zelene solate in krompir v koščkih z veliko petršiljčka in putrčka(putrčka zmerno).

Pa solatne "palačinke" (v velike liste zelene solate zarolani dodatki, najpomebnejši je sir..potem pa vse, kar pride pod nož seksek

Mygrace

Včeraj in danes paprika, obakrat zraven tudi solata, velik solate

babka1951

Danes juha z rezanci,polnjena piščančja prsa z sirom in čevapčičom,krompir kar v kosih in kumarice,eni zraven še pindžur,za posladek pa sladko iz kozarca ..gozdni sadeži v aspiku iz sladke penine,breskova čežana in smetanova krema.

Ežoj..pri nas je velikokrat še solata tudi če je zelenjavna prikuha.Recimo meso,krompir,korenček v omaki in zraven še skleda bilokakšne solate.Smo kar solatojedci vsi pri nas.

Vrtejbenka

Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 21. 2013 19:17

Danes: marelični cmoki s skuto, domači čokoladni sladoled s stepeno smetano

breskva

rrr, unmu kotletu se takoj odpovem v zameno za ustrezno količino krompirja 

Pri nas danes lazanja in kumarična solata, za osvežitev pa sladoled

xMURKAx

babka1951 je napisal/a:

Včeraj in danes paprika, obakrat zraven tudi solata, velik solate

babka1951

Babka1951, je morda recept za te paprike kje v bazi? Se priporočam za napotke. Izgleda slastno!

lp

Taia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti