Bananin puding z vanilijevimi rogljički
PETEK:
Eni: Bujta repa z ajdovo kašo in pečenico; drugi: puranji po pariško in kuhan/pečen krompir ter skleda zelene solate:

Pozdravček!
Danes kitajski zvitki:

Uf, matr, tudi jaz sem zaplankan ( krvavice so zakon ). A lahko trikrat ugibam, kdo določa zaplankanost po tem, če imaš rad krvavice?
Pri meni danes: zeljna enolončnica:

pečen piščanec, mlinci, paradižnikova solata
BalenkaDanes smo imeli "tanartabolzdravo" mineštro, raviole z artičokami

skledo endivije in zadnje pomaranče (mogoče)
lp
p.s.: obožujem krvavice (samo ne s cebibami
)
Jao, cebibe!! Že dolgo nisem tega slišala!
Aja, ti si priseljena na tisti konec, a ne, Mišzmoke? Hehe..
Pri nas danes brez kuhanja, ni časa za finese...kos kruha v roko in hajd! gremo ![]()
In od jutri naprej en teden ne kuham nič! Bom slamnata vdova in mama in se bom pasla po regratu. čemažu...po širnih travnikih (pašnikih?), morda naletim na kakšnega gauča ![]()
(pa ne na unega Gačinoviča, znanega "guruja" na vseh področjih, ki se je zdnjič v eni oddaji "Riba na oko" krasno blamiral, ko so mu podtaknili ceneno vino in je obvladal maksimalno doktorsko deratizacijo (vem ja, disertacija se reče) o buketu, cvetu, sadnih okusih prej in potem, letnik ta pa ta..."south america maybe, yeah.." ali pa kakšna druga eksotična destinacija mogoče...in je vrtel kozarec in vohal in klompal po ustih in cmokal...jao majko mila...sem se spomnila na vse "poznavalce" visoke enologije in kulinarikologije....
Toliko v opomin KVAK
)
| mišzmoke je napisal/a: |
Cikorija, ki jo kupujem čez zimo, izgleda takole:
|
Pri nas se tole prodaja kot regrat. Spet bom guglala, da mi bo jasno, kaj je kaj
.
V naši familiji nismo cikorije nikoli jedli.
Bom začela od zadaj:
Danes zajtrk, kosilo in večerja; solo: Sendvič, naj omenim samo to, da sem jajce posolila z dimljeno soljo. Zanimivo in dobro. Kozarec vina zvečer.

Včeraj in nazaj do ponedeljka kuhala pri gostiteljih
: Rižota z mešano zelenjavo: srčki artičoke, grahom, korenčkom, papriko, več se ne spomnim Vsekakor je bilo zelenjave skoraj več kot riža...Solata
Sreda: Ribja rolada poljnena s pasto iz gob, kuskus, solata.
V torek sem se afnala z neko bologneze omako, končala pa z enolončnico. Omaki sem dolila čisto juho in zakuhala instantni ričet.
So si vseeno prste polizali.
Ponedeljek: Čili s hokaido bučkami namesto fižola.
Ja hudirja, kaj so to cebibe? ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bananin puding z vanilijevimi rogljički

Zdrava orehova potica