Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Včeraj: korenčkova juha, rižota s slanino in treviškim radičem, solata:kupljeno mlado zelje, regrat, motovilec- z vrta

danes: ostanki rižote od včeraj in solata, ker gremo zdaj na rojstni dan- torta sigurno, ampak bo najverjetneje še kaj

tabu

Včeraj družinski piknik, danes, sočivje v solati:

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 18. 2012 15:36

MBrando, seveda ne na kile, vsega po malo.

Čebula na žaru je čisto preprosto: narežem jo na kolobarje ali polmesce, danes je bila rdeča na sporedu, in jo na žar plošči opečem na mestu, kjer se je prej peklo meso, da se navzame okusa. Z lopatico jo malo mešam, in ko čisto malo uplahne, je gotova.

Evo:

mamamia

Danes smo imeli zelenjavno juho, čičerkino zlivanko, polnjeno s popečenim radičem, mladim, svežim sirom (stracchino) in pinjolami

skledo radiča in sladico, ki sem ji pozabila ime , nekaj na D...se mi zdi

in za katero še vedno ne vem, ali jo je zadnjič naredil prav ežoj, ali jaz (limnol, na pomoč )

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 18. 2012 22:06

Včeraj pri nama ena prava polomija. Sprememba plana, ker rib nisem našla ( v zmrzovalniku, namreč). Plan B je bila piščančja "rižota" iz ajdove kaše.   Na zalogi sem imela nikoli prej preizkušeno kašo, ki se je kuhala kot polenta. . PO ne vem kakih popravkih okusa in na koncu pečenja v pečici, ni bilo vredno kalorij. Solata je bila seveda več kot odlična. OH so nadomestili odlični sosedini piškoti.

Danes: Rimski njokiji preliti z gobovo omako. Solata.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18. 2012 19:43

mzm,

zgleda super. Če je bilo tudi dobro, potem pa sploh ne more biti narobe, nekaj osebne note pa mora imeti vsaka stvar iz domače kuhinje.

http://www.cokoladniatelje.si/izdelki/#izdelek-franceve-cve

Sonja

Hvala, limnol, aha, na F je .

Imaš prav, važno, da so (bile ) dobre.

lp

mzm

juha z rezanci, pražen krompir, pečena, motovilec, skutine palačinke

Balenka

Segedin golaž in domač kruh.

Tinky Binky

pri nas bo danes tole: http://www.kulinarika.net/recepti/16781/mesne-jedi/goveji-golaz-s-suho-prazeno-cebulo/, kruh, paradižnik in motovilec v solati

beva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti