Priporočam ti jagodni tiramisu, običajnem receptu dodaj samo jagode, ki jih polagaš na namočene piškote.
Drugače pa ti iz mojih eksperimentalnih let delanja marmelad povem, da se marmelade z malo sladkorja ne obdržijo dolgo. Dobijo pa se sredstva, ki zmanšajo količine sladkorja za polovico. Za pripravo kakršne koli marmelade, sadju dodaj sladkor in kuhaj glede na vrste sadja kratko. Med segrevanjem dodaš še limonin sok lahko tudi lupino, potem pa po okusu cimet ali ingver, rum ali port vino ali rdeče vino. (seveda ne skupaj, odloči se sam).Nato dodaj še zgoščevalno sredstvo.(dobi se sladkor, ki že vsebuje želatino oz. pektin) Kakšno marmelado je treba s paličnim mešalnikom premešati, da ni veliko lupin, ali pa precediti zaradi drobnih pešk. Jaz sem navadno skuhala marmelado v 1 uri, vsemi postopki, od A do Ž.
Priporočam ti, da poskusiš slivovo. Slive, sladkor, limonin sok, rum in cimet skuhaj tako, da se slive razpustijo cca. 20 minut. Nato zmiksaj s paličnim mešalnikom. Dodaj še gostilo po navodilih. Kuhaj še potreben čas (5 minut) in zapri v kozarce. Pokrovčke kakor tudi kozarčke razkuži z rumom. Marmelada nima izgleda tipične slivove marmelade, je svetlo vijolčna in drobnimi temnejšimi ostanki lupine, ki ne motijo. Je pa okusna
En lep pozdrav, če te zanima več mi piši
Barbara Cuzak