Imam zelo občutljivo in suho kožo.
Na slikah se mi vidi rdečica (po licih, bradi in nosu)
Kakšen puder mi priporočate?
Temo je spremenil(a) stella dne 30. jun 2007 00:31:35
Imam zelo občutljivo in suho kožo.
Na slikah se mi vidi rdečica (po licih, bradi in nosu)
Kakšen puder mi priporočate?
Temo je spremenil(a) stella dne 30. jun 2007 00:31:35
30. jun 2007 10:53
Že 15 let me spremlja dermatitis, kar se mi najbolj pozna prav na obrazu, kjer imam na predelu obrvi, okoli nosu, brade in čela zelo, zelo suho in občutljivo kožo, ki se tudi lušči v drobnih plasteh in ko luske odpadejo je tam videti rdeča koža, ki izgleda kot bi bila opečena. Ker sem kot študentka več let delala promocije za kozmetiko za svetovno znane blagovne znamke po parfumerijah in sem imela res možnost probat skoraj vse pudre, kar jih ponuja slovensko tržišče, lahko rečem le, da sem pred 5 leti probala v eni parfumeriji, kjer sem imela promocijo, puder blagovne znamke ART DECO - Rich Treatment Foundation. Od takrat uporabljam le tega in za mojo kože ga ni boljšega. Koža me nič ne veže, ko sem z njim namazana, prav tako me ne peče okoli nosu, kot me je po ostalih pudrih, pa tudi, če so bili skoraj 2x dražji. Svetujem ti, da greš nenemazana VEČKRAT v parfumerijo, se probaš z ENIM testnim pudrom namazat po celem predelu obraza in opazuj reakcijo na tvoji koži. Le tako boš sama ugotovila, kateri puder je najprimernejši zate. Mijan
30. jun 2007 11:59
Stella, si pozabila prilepiti sliko, če imaš občutljivo kožo, puder ne pride v poštev, pravzaprav zakaj uporabljate pudra? Zato da lepše izgledate? Jaz imam tudi zelo občutljivo kožo,ne prenesem nobenih krem pudra pa še manj. Sicer imam enega, da prekrijem kakšnega mozolja, ja, sem v puberteti. Meni odgovarja od Oriflema Giordani gold, mislim, da je bila tudi na tem portalu reklama?? lp Anamarija
30. jun 2007 12:12
Ko sem bila mlajša, nisem nikoli uporabljala pudrov, sedaj, ko prihajam v leta pa uporabljam že nekaj časa puder, ampak ne maram takih, ki se vidijo, oziroma, ki popolnoma prekrijejo kožo. Jaz rabim mousse matt - cream odtenek od Avona, to je kot ena rahla kremica v škatlici, ki lepo izenači kožo in prekrije nepravilnosti. Mislim pa, da suha in občutljiva koža rabi najprej dosti vlage in kakšno hranilno kremo. emily
30. jun 2007 12:14
Meni so se na ličkih videle kapilare in mi je kozmetičarka pred davnimi leti (ko sem še mislila, da bom zaradi obiskov pri njej lepša) svetovala uporabo podlage; preden se namažem s kremo, naj bi se namazala še z Dermalogica Gentle soothing booster - eno kapljico namažeš na lička. To naj bi bilo menda za zaščito. Na vrh pa naj bi se mazala s pudrom in moram priznati, da dokler sem to delala redno, sem imela dosti boljšo kožo - kvaliteten puder naj bi ščitil pred izsušitvijo in vplivi okolja, seveda ga je treba zvečer tudi odstraniti. Mogoče bi šla prej k eni kozmetičarki, ki bi ti svetovala, kakšno kozmetiko naj uporabljaš. Seveda pa moraš izbrati kakšno "neodvisno", ne tako, ki ti bo vsilila proizvod, ki ga ona zastopa. matilda
30. jun 2007 13:40
Probaj DR. HAUSCHKA. Sama sem imela večno probleme z mozolji, suho kožo, sprobala skoraj vse(znamke in neznamke), tudi vse možne znane kozmetičarke, ki so mi poleg nege podturile njihovo zeloo drago kozmetiko. Celo enkrat sem dobila po kozmetični negi in tisti zelo dragi kremi takšne mozolje, da sem šla k zdravniku, da so mi jih kirurško odprli, razkužili in dali antibiotike. Zadnjih pet let pa prisegam na dr. hauschka in hvala bogu zdaj nima problemov. Je pa seveda vse odvisno od kože. lp
30. jun 2007 14:19
Anamarija1, glavni namen pudra ni samo v prekrivanju nepravilnosti na koži, ampak služi tudi kot zaščita pred zunanjimi vpivi, kot so sonce, veter, nagle temperaturne spremembe (mrzel - topel zrak v poletnih in zimskih mesecih, zaradi uporabe klimatskih naprav in centralnega ogrevanja). Ljudje, ki imajo kuperozo, seboroični, ter atopijski dermatitis ali le zelo, zelo suho kožo vedo o čem govorim. Jasno pa je, da spada pod vsak puder tudi ustrezna krema, za določen tip kože. Moje mnenje je, da si mora vsak najti "svoj" puder sam. Razne kozmetičarke in prodajalke po drogerijah in parfumerijah vam bodo lahko prodale za tak tip kože, kot ga imate, najmanj 20 različnih pudrov, kateri izmed teh 20-ih pa bo resnično ustrezal vaši koži, je pa drugo vprašanje. Zapravite lahko celo premoženje za puder, ko pa si ga nanesete na obraz, vas bo koža pekla, srbela... Prodajalec ne nosi vaše kože na svojem obrazu. Lahko le na podlagi zunanjih znamenj predvidi kateri proizvod naj bi vam ustrezal. Lahko vam bo ustrezal, ali pa ne. Ker sem se s temi stvarmi včasih intenzivno ukvarjala, na eni strani, kot promotorka, ki je skušala strankam čimbolje svetovat in jih pripraviti do nakupa, ter po drugi strani, sem bila sama stranka, ki je glede na to, kakšne velike probleme sem imela z lastno kožo zelo težko prišla do pravega pudra, ki bi moji koži ustrezal, vem o čem govorim! Uporabite tester od določenega proizvajalca pudra za dodočen tip kože, kot jo imate in se z njegovo vsebino v trgovini namažite, pojdite domov in če se vam bo zdel po več urah, ko ga imate na koži uredu, pojdite nazaj in si ga kupite. Ne kupujte pudrov kar na "lepe oči"! Zato pa so testerji tudi namenjeni. Mijan Sporočilo je spremenil(a) Mijan dne 30. jun 2007 17:50:36
30. jun 2007 16:59
V lekrna se zdaj ena posebna posebna krema prav za pordelo kožo. mislim da je od Vitaskina. Poskusi,mogoče ti bo ustrezala. Mamamia mamamia
2. jul 2007 11:18
Pinka kje se dobijo kreme od dr. Hauschka in približno kateri cenovni okvir. Hvala Mateja mperhaj
2. jul 2007 11:39
V lekarnah in v bio trgovinah.
Cene pa od 20€ naprej. Samo pazi, da vzameš takšno brez alkohola. Ker sicer si boš naredila medvedjo uslugo. So pa take brez alkohola precej mastne. Tako da če imaš mastno/mešano/normalno kožo, bi se splačalo omisliti kaj drugega. Recimo Lush kreme. Niso popolnoma naravne, ampak so vseeno ene boljših, ki se jih dobi na našem trgu. Cene pa od 10€ naprej (večina jih je po 10€, sta pa eni dve, ki sta tudi dražji).
Sonja
2. jul 2007 12:28
Jaz imam eno silno veselje s kozmetiko vobče. Pa pri kozmetičarki sem tudi redno od svojega dvajsetega leta in se mi zdi, da je to pametna odločitev. Na temelju teh izkušenj bi ti, stella, darling, rekla naslednje: Puder se NE uporablja za to, da bi kaj zakril, puder se uporablja za to, da poudari tisto, kar se splača poudariti. Poleti pa itak puder zamenjujemo s tenirano kremo, ali pa s čisto navadno hidratatno kremo, čez pa s čopičem malo terracotte. To, kar tebe muči, se odpravi z rednimi obiski pri kozmetičarki (če po enem letu še ni dobro, te itak pošljejo k dermatologu) in zlasti z redno in pravilno rabo negovalne kozmetike. To dvoje pa sestoji iz naslednjega: - enkrat mesečno pri kozmetičarki, čiščenje, masaža, limfna drenaža, maske - na vsakih 10 dni en piling - če je koža prekrita z roževino, potem ta plast deluje kot izolator in noben preparat ne pride tja, kamor bi moral in seveda ne učinkuje - vsaj enkrat na teden hidratantna maska - čiščenje obraza s čistilnim sredstvom in spiranje z vodo (ene napačno uporabljajo za to tonik) - toniziranje, toniziranje, toniziranje obraza (in vratu) - na očiščeno kožo naneseš tonik in potem vsaj 5 minut počakaš in šele potem se nanese krema - najboljši je tonik v sprejčku Lepo naredi to rutino v kopalnici, ne pusti se pri tem motiti od ostalega plemena, pozdravi osebo, ki jo vidiš v ogledalu (npr: hello, gorgeus) in uživaj v svoji lepoti in edinstvenosti. Poleg tega ti svetujem še redno uživanje kapsul folne kisline (to itak vsem dobro dene). Učinki folne kisline so vidni po kakih treh tednih rednega uživanja. Učinki pravilne nege se prikažejo po kakih treh mesecih in če to počneš celo življenje, se vidijo vsak dan bolj. Ni treba kupovati fensi šmensi proizvodov, ker se po kvaliteti ne razlikujejo mnogo ob cenejših produktov. Ena Nivea ali pa en La prairie - če ju redno uporabljaš, bosta naredila čisto isto v petih letih, s tem, da je Nivea mnogo cenejša. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Karamelna omaka
Eksotični suši