Prašek za pomivalni stroj

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

9. nov 2011 17:04

sol mehča vodo. 

glede te soli nisem prepričana. Ta ki je namenjena z stroj je veliko bolj groba in se po mojem kasneje raztopi kot morska ali kamena sol

www.mojalbum.com/naredilaana

mizica  

član od: 13.4.2005

sporočila: 24

11. nov 2011 17:28

Res dosti pisem pa se bom še jaz oglasil: Vsak stroj ima regulacijo doziranja vode . Eno segreva , drugo splakne in to ponovi nekajkrat . V kolikor mu pride premalo vode , se dogaja to kar se . Najbolje je obvestiti serviserja , ker je enako zadevo na istem stroju uredil serviser . Stroj pere brezhibno . Aja , podobno stvar smo imeli tudi na Candyu .

  Potem je serviser enostavno vzel tableto in jo postavil v posodo za žlice in pribor in spet je vse štimalo. Pa še to , društvo potrošnikov je preizkusilo praške za posodo in cenovno dragi praški so bili slabši od srednjecenovnega razreda . Recimo , prašek iz Lidla je poceni , opere pa bolje od bilokaterega , stane pa 3 eure. Poizkusite. LP

mizica

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

12. nov 2011 9:16

Pozdravljene.Tud sam imam pomivalni stroj od Bosch že 7 leto.Takrat najdražji model.In do danes deluje brez ene napake.In pomiva vsak dan obvezno,tud po 2x včasih.Uporabljam pa samo,tekoče pomivalno sredstvo od Calgonit ali Somat.In tud izpiralno sredstvo od teh znamk.Sol pa uporabljam skoz od Tablesol.Že od vsega začetka.So debele kroglice in zelo dolgo držijo.Sol pa napolnim max 3 x letno.Da jo pri tebi takoj zmajnka, imaš verjetno naštimano na max poraba soli.Poglej tist gumb kako imaš naštiman.Ker z strojem nima bit kaj narobe.No preveri pa na sporoči kaj si ugotovila.

 

Lp Miele

Miele

krpa  

član od: 2.11.2011

sporočila: 26

12. nov 2011 10:42

dididala je napisal/a:

Glede soli mi je svetoval navadno morsko ali kameno sol.Bom poskusila!



dididala

Meni je pa serviser izrecno naročil, da ne smem uporabljati navadne soli, ne kamene ne morske.

krpa

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

12. nov 2011 11:43

Mogoče zato, ker je prepoceni in potem slabo deluje?

Sergej

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. nov 2011 7:37

Mogoče je pa reč v tem, ker jedilna sol vsebuje jod, morska pa še druge primesi, ki morebiti ne delujejo čisto ok na stroj. čeprav meni tole s soljo ni nič logično. Sol naj bi bila zato, da mehča vodo in da se na posodi ne poznajo posušene kapljice vode.Mulci v šoli pa se učijo in s poskusi dokazujejo, da je morska voda trda, ker vsebuje veliko mineralov. Ali mi kdo zna razložiti, prosim, kako to, da slana voda ne pušča sledi na steklu?????

Aha, zgoraj je ena pisala, da ne ve, zakaj ji stroj rabi toliko soli. V navodilih piše, da če stroj nima nastavitve trdote vode, naj bi sol fliknili v stroj vsak teden.

lp

cervus

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

13. nov 2011 8:39

Elaphus.Stroj ima vsekakor nastavitev,koliko soli naj jemlje.Pač ima nastavljeno na max,in logično da jo bo trošu na max.Tud sam k sem imel prvi pomivalni stroj,sem imel enak problem.Sem komi kupoval sol,se je kr lučka prižigala da ni več soli.Pol sm pa navodila prebral,in naštimal tko k mora bit,tist gumb,da je jemal,normalno količino soli.Edin če,kljub nastavitvi na majn,še vseeno takoj zmajnka soli,pomeni da je neki z strojem narobe.Kar pa dvomim,da bi blo kaj narobe z strojem.

 

Lp Miele

Miele

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. nov 2011 8:54

Lej, miele, jaz zdajle ne vem točno, kaj mi hočeš dopovedati, ampak na škatli od soli Calgonita, ki se je zdaj preimenoval v Finish salt, dobesedno piše: ....Če pomivalni stroj ni opremljen z indikatorjem za količino soli, napolnite posodo enkrat na teden.

Ne vem torej, v čem je problem.

 

Piše pa tudi: Finish sol se ne sme uporabljati pri pripravi hrane. Kuhinjska sol se ne sme uporabljati v pomivalnih strojih, ker njena kemična sestava lahko poškoduje napravo za mehčanje vode in lahko povzroči okvaro pomivalnega stroja.

 

Zdaj, al je to finta ali ne, da proizvajalci dobijo več denarja, nimam pojma. Ampak ponavadi so navodila za to, da se upoštevajo. Lahko pa tudi ne, pač, kolikor  kdo misli, da je pametnejši od tistih, ki so ta navodila pisali.

lp

cervus

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

13. nov 2011 9:37

Vsak stroj ima navodila za uporabo. Torej, ko sem stroj kupila, sem dobro prebrala navodila in teh navodil se držim. V predalček za tekočino vlivam - finisch, sredstvo za izpiranje; za pranje uporabljam tekočino, ker se mi je nekajkrat zgodilo, da se tabletke niso raztopile, od takrat jih ne uporabljam; v odprtino v stroju usujem sol, ki je pravtako namenjena le za pomivalni stroj - specizal finish salz. Ne vem, zakaj bi mi sploh padlo na pamet, da bi dajala navadno kuhinjsko sol, če je za to namenjena specialna sol.

Vsaj 1x na mesec stroj pošpricam z alkoholnim kisom, v posodico za tekočino vlijem kis in stroj vključim, da "na prazno opere". Vsak teden vrata po vrhu in ob straneh obrišem s krpo, ki sem jo namočila v alkoholni kis. Pravtako odšravfam filter, ki ga dobro operem.

Se pa držim tega, da posodo v stroj zlagam tako, da ni pokrita ena z drugo, niti ga ne preobremenjujem s posodo. Posodo obvezno operem isti dan, NIKOLI ne puščam umazane posode v stroju za naslednji dan ali še huje za tretji dan... Meni stroj ne služi za skrivanje umazane posode!

Ko stroj opere posodo, poskušam, da vrata takoj odprem, da se posoda lepo posuši.

Nimam nikakršnih pripomb glede kvalitetno oprane posode, posoda ni flekasta in je dobro oprana.

 

Pozdravček!

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

13. nov 2011 13:13

Logično,da ne boš soli za pomivalni stroj,uporabljal za kuhanje,haloo?Sej to ni jedilna sol,ampak je profesionalna sol za stroje.Tud če,pomivalni stroj nima indikatorja da te obvesti,da je zmajnkalo soli.Ti v enem tednu ne sme,zmajnkat soli.Kot sem že reku,če se to dogaja,kljub normalni uporabi stroja,je z strojem neki narobe,in je treba poklicat servis.

Sem pa slišal že,da v stroj dajejo jedilno sol.In kaj se čez čas zgodi?Pomivalni stroj se pokvari,in zabije od te soli do konca.Pride servis in mastno plačajo.Tako da vedo za drugič,da jim ne pride na pamet več kaj tazga.Poznam tud ljudi,ko nč ne splaknejo posodo od hrane.Ampak kr zmečejo vse v stroj in start.Zelo ugabno in nehigiensko.

Pol se pa čez čas z strojem pojavijo motnje,in je ponavadi stroj kriv.Ko pa pride servis,in razdre stroj,in pokažekaj je bil vzrok.In spet po butasti buči plačat serviserja,kar pa dan danes ni pocen.

Dragička,se pa popolnoma vse strinjam s tabo.Od pomivanja posode,do higiene stroja.Vse to tud sam tako počnem,in je res prava svežina v stroju.In tud deluje brez problemov,kot sem že prej navedu.

Sicer pa,itak vsak sam ve,kako si bo stroj vzdrževal in negoval oz ga spoštoval.

 

Lp Miele

Miele

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti