Bele zavese

sterkuš  

član od: 19.5.2007

sporočila: 103

tema odprta - 12. jun 2007 18:02 | ogledi: 7.560 | odgovori: 5

ravnokar sem oprala zavese po stanovanju in bila razočarana,saj niso več snežno bele.ima kdo kakšen nasvet ali rešitev?

romi1

madronsica  

član od: 26.9.2006

sporočila: 103

12. jun 2007 18:17

Vanish za zavese, ali kakršno koli tekoče milo za zavese, ki ga daš namesto pralnega praška! Je pa res, da cigaretni dim ali pa močna sončna svetloba spremeni odtenek belih zaves, tudi po pranju madronsica

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8915

12. jun 2007 18:22

V boben dam bunkico s tekočim praškom, v posodico za vodo pa dodam žlico sodebikarbone ali pecilni prašek.

Snežno bele ti ne bodo nikdar, ker centralna kurjava in svetloba naredita svoje, pa še verjetno jih ne pereš 2x na mesec, pa če še kadite v prostoru...

Pozdavček!

Taia  

član od: 2.11.2002

sporočila: 473

12. jun 2007 19:41

Jaz sem jih prala prejšnji teden in sem dala pralni prašek ter Vanish Oxy Action Max (pol merice). Prala sem v stroju na programu za ročno pranje na 30 st. C. Zavese so snežno bele, čeprav so na oknih že 4 leta. Sem pa pred časom prašku dodala tudi pecilni prašek in so bile prav tako lepo bele. Taia

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

13. jun 2007 9:10

Z Vanishem za zavese imam tudi jaz dobre izkušnje. Ker pa so bile zavese že kar precej zamazane sem pralni stroj po nekaj minutah izklopila (ko se je boben napolnil) in sem pustila približno pol ure, nato sem stroj ponovno vklopila. Zavese so bile

Rebeka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti