Bananin kruh

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

tema odprta - 31. maj 2007 10:17 | ogledi: 4.460 | odgovori: 5

Ladies & Gents

Tole je izziv za tiste, ki ste bolj doma v vzhodnih kuhinjah (sama imam na tem področju še precej rezerve, volje pa ogromno) in sicer, ali kdo od vas zna narediti bananin kruh? S tem mislim na prilogo, ki se pojavlja pri indonezijskih receptih (pečen piščanec po indonezijsko) in izgleda kot kakšen bananin žličnik? Sama sem to dvakrat jedla v restavracijah, ko pa sem se zadeve lotila v domači produkciji in uporabila "domače" sestvine (kus kus, jajce, banana, skuta), je stvar delovala okusno, vendar preveč "ne-vzhodno". Zna biti, da fulam s skuto.

Po daljšem sprehodu s stričkom guglom sem sicer našla banana"s bread, vendar ameriško verzijo z arašidnim maslom in sladkorjem (priznam, tega še nisem poskusila), medtem ko so linki na indonesian cousine in indonesian food polni azijskih imen jedi, tako, da dopušča, možnost, da sem prezrla pravi recept.

Skratka, upam, da se bo kdo javil. Računam na neno-morje, ker sem bananin kruh jedla v Amsterdamu in ji je mogoče zadeva bolj znana, pa na darling mamamio, ki je itak v misiji spoznavanja kulinarike in na tiste, ki to zadevo znate pripraviti.

Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. jun 2007 10:13

Dear Vendy, malce bo treba počakati, sem pa že dogovrjena z predstavniki Indonezije za podrobno predstavitev njihove kulinarike. In bom seveda še posebej povprašala za to reč. Morda pa najdem recept v kateri od svojih vzhodnjaških kuharic - ti javim.

Škoda, da nisi poizvedovala prej - so imeli Indonezijci predstavitev svoje kuloinarike nedavno nazaj V etnografskem muzeju, kuhali so njihovi državljani, ki živijo po Evropi...

 

MAmamia

mamamia

ejkej  

član od: 1.6.2007

sporočila: 5

2. jun 2007 0:25

Pozdravljeni ! ejkej odgovarja ! Sami dobro veste kako se kruh lahko pripravi na več načinov in tudi z različnimi dodatki. Odgovarjam ti Vandelina zato ker me zanima zakaj s kus kusom? Aja pa še to je: kakšna je banana, al je pasirana al v koščkih, to je pomembno ( vse se da ) !!! Če te pa res razumem za kakšno prilogo govoriš ti pa zdj na pamet povem da je to podobna tvar k slovenski dodoli, če veš seveda kaj je to... no to je sam moje skromno mnenje ejkej tha kuk ejkej

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jun 2007 12:00

Rebecca, ni čisto takšno, ampak tale goreng je mamljiv. Vendelina jr.

jass  

član od: 9.4.2006

sporočila: 521

5. jun 2007 18:53

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/b561508 Kela puri oz. bananini puriji 250 g polnozrnate moke 50 g čičerikine moke 1 žlička kurkurme 1 žlička kumina 1 žlička soli 2 žlički rjavega sladkorja pol žličke kajenskega popra 2 manjši zreli banani 1 žlička raztopljenega ghija ali masla ghi ali rastlinsko olje za cvrtje Moko presejemo v veliko skledo ter dodamo začimbe in sol. Po vrhu nakapamo ghi ali maslo. Vtremo ga v moko, da postane podobna večjim krušnim drobtinam. V drugi skledi zmečkamo banani in primešamo sladkor. Zmes dodamo ostalim sestavinam in vse skupaj temeljito premešamo, da se vsa moka sprime. Če je potrebno več tekočine, dodamo eno do dve žlici tople vode ali pa še zmečkanih banan. Če se testo preveč lepi, dodamo malo moke. Gnetemo nekaj minut, da testo postane gladko in precej čvrsto. Pustimo naj počiva 15-30min. Puri valjamo in cvremo. Oblikujemo sploščene kroglice in jih tanko razvaljamo. Spustimo ga v olje, za trenutek se bo potopil, potem pa bo priplaval na površje in zacvrčal. S penovko ga potapljamo, da se napihne. Pokončno ga postavimo na cedilo, da se odcedi. Vir: Krišnova kuhinja. Vendelina, upam da je to tisto kar iščeš. jass Sporočilo je spremenil(a) jass dne 05. jun 2007 18:59:49

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti