Izbočenje biskvitnega testa

Pri peki velikonočne torte sem preizkusila zadevo z "nemazanjem" oboda pekača. Uspelo! Nič prijelo! Logičen pa se mi zdi tudi nasvet od "P", tudi glede na to, kako se testo obnaša, če pecilni prašek ni enakomerno presejan z moko (npr. pri biskvitu za rolado se mi je v začetku obvezno naredil klobuk na enem delu pekača, odkar pecilni dobesedno presejem z moko med jajca teh težav ni več). lp, Irena
Najprej naj povem da oboda modela nikoli ne mazem. Testo je vsebovalo 6 jajc in samo polovico pec. praska, katerega vedno vmesam prej v moko preden ga presejem na testo. Mogoce res se kje zmotila, ko sem preracunavala iz °F v °C, zato bi bila moznost ba je pecica prevroca, ampak odstopanja bi bila kvecjemu za ok 10-20°C. Kot sem ze povedala, testo je odlicno, le izboceno je, kar je malo neestetsko, ampak ko je v zelodcku se niti ne opazi. Glede pekaca pa sem prebrala v ABC peke od dr. Oetkerja, zato me je zanimalo kaksne izkusnje imate vi. Jozica Stensak Sporočilo je spremenil(a) jozicas dne 04. apr 2002 07:39:32

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti