Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev
Pozdravljene!
Da ne bom po nepotrebnem odpirala nove teme, bom povprašala kar tukaj. V prejšnji nosečnosti mi je bilo v prvem trimesečju kar naprej slabo in nič ni ostalo v mojem želodcu
Sedaj spet čakamo
, slabosti so se že lepo začele, je pa dosti boljše kot v prvi nosečnosti. Zanima pa me, kako ste ve poskrbele za ustno higieno. Nekje v podzavesti imam, da zob ni dobro ščetkati takoj po bruhanju. Ne vem, če ima to kakšno znanstveno osnovo ali sem kje kaj narobe slišala, prebrala. Moja zobozdravnica je odsotna in je ne bo še kak mesec, tako da nje ne morem vprašati o tem.
Za vsak nasvet in mnenje se že vneprej zahvaljujem
f0rkJa! Če si ščetkaš takoj po tem, ko si v usta vnesel kislino, onemogočiš da bi se ti sklenina z zalogo teh ionov, ki jih je kislina "odstranila" s tvoje sklenine, remineralizirala (površina sklenine se ves čas demineralizira in remineralizira. Ioni se izplavljajo in nazaj odlagajo. To se dogaja ves čas). Jih odneseš in odnašaš in se ne splača. Počakaj kakšne pol ure do uro in si zobe nato umij. Enako velja za čiščenje zob takoj po obrokih, sploh pa ne čistiti zob takoj po uživanju citrusov. Se splača počakati vsaj pol ure. Manj škode narediš, če si le splakneš usta, kot da "zmehčano" sklenino odneseš še s krtačko.
Uporabljaj pasto s fluoridi, ki bodo zaloga ionov. Dobro izpljuni, izpiraj pa ne, sicer fluoride izplakneš.
Mogoče se probaš izogibati dodatnim kislinam v tvoji prehrani.
Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 10. 2013 11:37
Uničuješ zobno sklenino, če sem si jaz prav zapomnila. Zato je koristno malo počakati, koliko časa, pa ne vem. In uporabljati zobne paste, ki vsebujejo sodo bikarbono. Ta nasvet sem dobila sicer po OP dobrih 15 let nazaj, upam, da sem si prav zapomnila. No, nekaj v tej smeri.
Loni MakaroniHvala obema! Upam, da se slabosti kmalu nehajo in ne bo obveljala tista modrost o nosečnosti in zobeh in se bom lako še naprej
na vsa usta
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev

Mini čokoladni hlebčki