Kuharica v rubriki nlp-ja

neznan uporabnik

20. maj 2009 10:26

cellnet, jaz sem "po občutku" ugotovila, da ti je škoda dajati 80€ za slabo hrano v gostilni, če lahko za ta isti znesek narediš kraljevsko pojedino doma. si pa malce nerodno zapisal, tako na prvi pogled, res. Vendelina jr., glede "jaz pa imam": ne ljubi se mi iskati citata, vem le to, da si na vprašanje neke forumistke kaj vzeti s sabo v hribe za prigrizek itd., nujno morala dodati "da na jadranju so pa itak lešnikove napolitanke in frutabela zakon". Pa kdo te je vprašal za jadranje? Hribi in morje sta dve različni dimenziji. sem si zadnjič drznila omeniti, da imajo nekateri probleme s tem, pa sem bila kregana... še vedno mi od jeze rit ne raste japaja

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

20. maj 2009 10:44

Kako je že naslov teme ??? Evo tu je dokaz, kam se zapelje osnovna tema in to povsem brez veze. Eni so pa res mojstri za mešanje megle in odvračanje pozornosti drugam torej za smetenje. Je pa res, če bi takšne čvekače pustili pri miru, bi nehali sami od sebe, tako pa komaj čakajo na vsak odziv da lahko z narcisoidno ekstatičnim cinizmom še naprej širijo svoje umotvore. Ampak tak je pač naš ubogi narod, ki je kulinarično povsem zaostal in ki nima niti svojih jedi, da o zapalnkanih vaških oštarijah niti ne govorimo. Ob tem je čudno le to, da si vsak ampak res vsak (tudi Francoz) tujec našo deželico najbolj zapomni po odlični hrani in pijači. Tako da mi to nekako ne gre skupaj in sem rahlo zmeden. LP hedonist

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. maj 2009 10:58

Japaja, punči, ti si tule slabe tri tedne in ti čisto verjamem, da si polno zaposlena s študijem mojih recentnih postov, tako da zna biti, da ti je ušlo oziroma, da ti ni znano dejstvo, da sem slabi dve desetletji jadralka - v smislu, da se s tem tudi rekreativno ukvarjam in zadnje dve leti res malo manj kot včasih. Poudarek je na rekreaciji in ne na lastništvu plovila - ga nimamo. Jadralske izkušnje tule omenjam v kontekstu tega, kako se nekomplicirano in improvizatorsko naredi obed na dopustu in če me kdo s foruma vpraša za kakšno destinacijo na lepem plavem Jadranu, tudi z veseljem odgovorim. Drugače pa, punči, oblika tvoje zadnjice me sploh ne zanima. Tudi me tvoje frustracije tipo "punce, ki je po svoji oceni nikoli ni bila popularna in je vsled tega od vrtca pa do konca šole sovražila tisto, za katero je menila, da je to bila in potem tega ni nikoli predelala in je ta vzorec vlekla v odraslo življenje in ko jo je realna okolica skužila, zdaj sitnari še po forumu...." ne zanimajo. Nisi ne prva in najbrž ne boš zadnja, ki se je zaletavala vame, namesto, da bi delala na sebi. Kar se mene tiče, je tule najin razgovor (če se temu lahko tako reče) končan. Vendelina jr.

neznan uporabnik

20. maj 2009 11:20

pa sej nisi sama na forumu, punči! in bomo videli, če se boš držala tega, da je najin razgovor končan? in vprašanje takrat ni bilo postavljeno v zvezi z rekreativnimi športi ampak kaj vzeti s sabo v hribe! in spet si mi izdelala psihološki profil? čeprav sem na forumu tri tedne, se nisem rodila šele takrat.. punči, samo ogledalo sem ti pridržala, ti pa le sprašuj dalje: "zrcalce, zrcalce na steni, povej.." PS: pišuka, pa glih tvoj nasvet glede oblačenja sem hotla prosit, zdej pa praviš, da te moja rit ne zanima? brez tega podatka vsako tvoje svetovanje nima smisla. japaja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

20. maj 2009 11:32

Japaja, mal ustavi konje, no.... Vendy ne rabi advokata in to niti nočem in niti ne znam biti, ampak v vsem času svojega udejstvovanja na forumu je marsikoga marsikaj naučila - če je seveda to hotel - kar pa zate nikakor ni mogoče reči (pa ne zdaj "u luft" skočit - tudi zame ne, ampak jaz se v nobenem primeru ne šopirim in ne stresam svojih frustracij naokrog in vsepovprek).

rrr

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

20. maj 2009 11:37

hedonist je napisal/a:
Ob tem je čudno le to, da si vsak ampak res vsak (tudi Francoz) tujec našo deželico najbolj zapomni po odlični hrani in pijači.

To je pa res... ne glede na državo / celino, s katere so prišli moji prijatelji na obisk, nad hrano so bili vedno zaprepadeni - je pa res, da je kuhala moja mami  in vedno samo tipično slovenske jedi (eno bogato obloženo pico smo enkrat naredili, pa je bil kolega iz Toscane pretresen, kaj smo naredili iz marguerite; od takrat se držim pravila, da je vsak specialist za svojo rodno prehrano) Ali ni lepše reči; 'meni angleška hrana ni všeč' kot 'angleži pa res zanič kuhajo'?

tulka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

20. maj 2009 12:15

- cellnet, sem ti že hotel odgovorit tudi jaz, pa sem mogel nekaj naredit, pridem nazaj pa ti je my dear lady frend Vendy odgovorila tako, kot sem hotel tudi jaz napisat, le da tega jaz ne znam tako lepo kot ona ( japaja pa v jok ).

- ( e pa ne bom vprašal nobenega kako se tista afna naredi pa se razpočite ) hedonist,  res se večkrat zgodi smetenje teme ( kako je že naslov teme ), vendar jaz tega ne bi tako obsojal, marsikaj se tudi tako zve, je pa večkrat zaradi tega vse še bolj zanimivo. Marsikoga je zbodlo slabo kosilo za 80€, in kaj naj jaz rečem ko grem na dobre vampe za 5€? A bi zaradi tega mogel imet komplekse? Pa če že govorim o gostilnah, jaz najbrž živim v kakšnem vzporednem vesolju: gostilne so v glavnem zelo v redu s kvalitetno hrano, postrežbo........

- japaja, sweet hard, kot pravi rrr, mal ustavi konje no. Premal časa si tukaj, morala bi vedeti, da pač vsi imamo svoje hibe ( no, ja, razen mene ), pa naj si bo avto " ki gate trga ", dobra plača ( 80€ za slabo kosilo ne bom omenjal ), dobra služba, vikend, jadranje.............Noben ne pride gor, češ poglejte kolk sem beden, vsi bi radi pustili nekakšen vtis: poglejte, to sem jaz, pa če to priznamo ali ne. Kakorkoli, kulinarika je takšna kakršna je, bolj ali manj všečna, se spreminja, tudi ti temu nekaj doprineseš, potrudi se da na boljše.

ežoj

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

20. maj 2009 13:02

Ežoj: Alt Gr in tipka v

tulka

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

20. maj 2009 13:11

hop!!! Zdej sem te pa dobila, ti prešuštnica...nimaš kaj tu ežoja kušvat , pa še s pivičkom nazdravljat Ognjič

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

20. maj 2009 13:23

 

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti