17. nov 2009 15:42
Pri nas jemo žlikrofe, se jih nikoli ne naveličamo. Loni Makaroni
17. nov 2009 15:42
Pri nas jemo žlikrofe, se jih nikoli ne naveličamo. Loni Makaroni
17. nov 2009 16:09
Loni je napisal/a: |
Pri nas jemo žlikrofe, se jih nikoli ne naveličamo.Loni Makaroni |
jaz sem pa taakoooo upala, da me jih boš naučila narediti...
Vanja
17. nov 2009 16:29
Polenta, pire krompir ali kuskus:) l e a
17. nov 2009 17:04
tortelini, ravioli, žlikrofi ....... daga
17. nov 2009 17:22
mazika je napisal/a: |
Meni so pa všeč široki retanci ampak čez kruh ga pa ni. Najboj paše kruh, ki si ga nadrobiš v golaž. Njam...mazika |
Kruh že, pa ga ne nadrobiš, ampak ješ s kruhom, brez vilice, tako nekako kot arabci ( menda ). Baje je boljše če prej umiješ roke
Drugač, zdi se mi, da nobeden ni omenil riža, bodisi da ga daš zraven golaža, bodisi da kuhan riž zmešaš in dobiš nekakšno rižoto. Če je golaža preveč ( ta tretji dan ), narežeš krompir na golaž, zaliješ z vodo in kuhaš, da se krompir skuha, po potrebi zgostiš ( bodisi z moko ali naribanim krompirjem ), vode naj ne bo premal, da se lepo je z žlico. Pred postrežbo izdatno začiniš s petršiljem ( in/ali luštrekom )
ežojneznan uporabnik
17. nov 2009 17:58
Će imaš star kruh, ga nadrobiš v skledo, dodaš malo mleka ali vode, jajca, sol, začimbe po želji. Vse to zmešaš in spečeš v ponvi kot "šmorn". Razdrobiš in postrežeš h kakršnikoli omaki. ajda66
17. nov 2009 18:50
če je golaž res golaž, oziroma dolgo kuhan in vse to, potem nama zraven najbolj paše svež domač kruh, tako po arabsko, kot je napisal ežoj, oziroma tako, kot smo ga včasij jedli na veselicah. 5rusa
18. nov 2009 8:40
Jaz pa včasih enostavno zamesim testo za kruh ( se pravi moka, voda, sol in kvas), pustim vzhajati, nato še enkrat pregnetem, oblikujem štručko in jo razrežem na prst debele rezine. Te pustim vzhajati dokler mi v kozici ne zavre voda, seveda slana. Kuham jih cirka 2-3 minute na vsaki strani. Temu je moja mama rekla "minutarji ali pa gluhi štruklji". Včasih jih uporabim kot sladico saj jih polijem z maslom in drobtinicami ali pa v maslo dodam marmelado in vse skupaj segrejem. Če jih kaj ostane jih komot pogrejem v mikrovalovni. L.P. gernaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušeno sladko zelje
Browniji s temnim pivom