17. nov 2009 12:30
Meni so pa všeč široki retanci ampak čez kruh ga pa ni. Najboj paše kruh, ki si ga nadrobiš v golaž. Njam... mazika
17. nov 2009 12:30
Meni so pa všeč široki retanci ampak čez kruh ga pa ni. Najboj paše kruh, ki si ga nadrobiš v golaž. Njam... mazika
17. nov 2009 12:39
Ob že naštetem, ne vem, kaj bi še bilo...
Temu rečemo: "Polne riti vsega"!
Imam predlog! Naslednjih nekaj mesecev ne kuhaj golaža in potem se bo vsaka priloga prilegla.
Pozdravček!
17. nov 2009 12:47
Matjaž, kaj pa, če bi "preskočil merilo" in malo eksperimentiral z golažem in bi nastalo npr: 1. Polenta, pečena v sopari; en dan prej narediš poletno iz vrečke, vmešaš notri še kakšno mediteransko zeliščno zadevo in oblikuješ v štruco in potem to pečeš v soparnem pekaču kakih 30 minut - se naredijo super rezine, ni pa polenta suha... v kombinaciji s stifadom - verzija z govedino. http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=12296 2. Namesto čebule daš pol suhih paradižnikov in pol pasiranih paradižnikov, v tej omaki počasi in zanesljivo kuhaš meso, dodaš še suhe slive in trufato...in imaš "istrski golaž" v kombinaciji s fuži. Vendelina jr.
17. nov 2009 13:35
Aja, pa rolade iz palačink sem se zdaj spomnila, ko je Vendy omenjala kuhanje v sopari.
Mamamia
mamamia
17. nov 2009 13:38
dragička je napisal/a: |
Ob že naštetem, ne vem, kaj bi še bilo... Temu rečemo: "Polne riti vsega"! Imam predlog! Naslednjih nekaj mesecev ne kuhaj golaža in potem se bo vsaka priloga prilegla.
Pozdravček! |
17. nov 2009 13:52
Ho, ho Dragička - naslednjih nekaj mesecev ne kuhaj golaža... res dober predlog.
Ampak sedaj ste mi pa natrosili toliko predlogov, da bom spet kuhal golaže.
Matjaž
17. nov 2009 14:05
Ooo, dobro jutro, matjaž Ognjič
17. nov 2009 14:06
Matjaž, posluži se še Ivačičevega predloga, ki ga poimenuje gosposki golaž. V golaž narežeš kisle kumarice in dodaš še malenkost kisle smetane, zrave pa postrežeš pomfri. Sliši se bljak, a je v resnici zelo dobro. Drugače pa sama v polento dodajem še zelenjavo (brokoli, kornček,...) in parmezan, h golažu pa se odlično prilegajo tudi cmoki iz skute in zdroba, pa poleg vsega že naštetega tudi vodni žličniki in ajdov štrukelj. fresh
17. nov 2009 14:10
Če se prav spomnim, Matjaž kisle kumarice nareže v golaž (zdaj vidim, da je kopiral Ivačiča, sem mislila, da je njegova pogruntavščina ) Ognjič
17. nov 2009 15:03
Ko imamo pri nas zraven golaža "polno rit vsega običajnega"si omislimo popečene široke rezance.Rezance skuhaš al dente jih daš v pekač namazan z maslom in mešanico začimb,powsebej ražvrkljaš jajčka malo kisle smetane,če imate radi dodaš še parmezan ali kakšen drugi nariban sir.Vse skupaj zmešaš poliješ po rezancih in daš v pečico,da se lepo zapeče.Razrežeš na kocke in dobiš take fine kremšnite iz rezancev lepe za oko in okusna priloga za golaž,zrezke v omaki,bolonjeze omako....isto lahko narediš iz skutinih žličnikov,njokov.Lp in dober tek sensiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Skutna pita
Peresniki z omako puttanesca