Spopad

tema je zaklenjena

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

17. dec 2008 21:56

Ja, težko hodi, a o seksu se ful rad pogovarja. tumpika

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

17. dec 2008 23:09

Nena-morje, jaz ti še kroglic ne morem nazaj poslat, ker nimam več pluska. : ) Meni je všeč direktnost, odločnost in to, da človek pove, kaj misli. In to je Vendy. Stokrat raje poslušam nekoga, ki kritizira, kaj potegnem iz tega in se učim, kot pa nekoga, ki navidezno hvali, prikimava, olepšava... In kar Vendy obvlada najboljše, njene zgodbice so življenjske. Mislim, da vsak najde delček svojega "malega" sveta noter. Problem je, če se jemlje osebno. (egocentrizem nas bo pokopal, saj se JA vse ne vrti okrog nas samih). Mal je tudi v karakterju. Saj poznate. Mamamia trdi, da je optimist. Jaz nisem, ker sem totalen melanholik. (zato je na moje mestu prvo kritika, potem pohvala). Potem so še flegmatiki in sangviniki. Hja, in tukaj smo si različini, karakterno, v dojemanju sveta. In tako se nanj tudi odzivamo. In ne moremo pričakovat, da točno tako, kot mislimo sami, mislijo tudi drugi. In da je tako, kot mislimo sami, edino prav. (to je en sam egocentrizem in zagledanost vase). Mi je pa hecno. Ko je en recept recimo, vsi hvalijo, JA, full lepo, full dobro, full... Tega je lahko cele strani napisanega. Ker godi egu. Pa je lahko zlagano, rečeno na pamet, karkoli. Ko eden napiše en sam kritičen stavek, ki je morda za koga preveč, ali napačno oblikovan, pa je "cela drama". Ob hvali vsi predejo... lidka [sonce]

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

17. dec 2008 23:14

MM

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

17. dec 2008 23:27

ursula-ce je napisal/a:
O, joj, joj! Po tem branju pa nujno potrebujem japonske kroglice!! Le kaj naj počnem z brstičnimi? ursula-ce
Ursula, ne skrbi, brstičnega bomo kar na hitro pojedle (ja, jaz sem še vedno pri pikniku, odkar me ni bilo gor sem dve rojstnodnevni zadevi opravila, pa sem dobila nove ideje), kroglice pridejo pa za desert. Mogoče pa tale ideja Atija Zlatija s pležuhi ni slaba....v kombinacijami s kroglicami....samo za body-painting v snegu nisem čisto prepričana. Razen, če se zmenimo, da je dovoljeno pleskati v volnenih nogavičkah? Lidka, a če se midve javiva za pleskanje, morava bit tudi zgoraj brez? mamaF - Mojca

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

18. dec 2008 4:03

Ma dajte no! Brstičnega na take lepe predbožične dni? Raje mam šunko, pa zaseko in ocvirke! Zraven pa debeli luk!

 

Kyara

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

18. dec 2008 8:24

jade je napisal/a:

 

 

Kdo si ti in kaj si naredila z mojo najboljšo prijatelco??? Moja prijatelca se nikoli tkole ne razkuri!!!

jade

Sporočilo je spremenil(a) jade dne 17. dec 2008 18:53:01

 

Jade, to je ziher kakšna moja ta huda dvojnica! Na srečo pride redkokdaj na plan

stana

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

18. dec 2008 11:17

Zadnji meseci so bili najhujši v mojem življenju. In si želim to leto čimprej pozabiti.

Ob uvodu Atija zlatija sem se spomnila na občutke, ki sem jih imela, ko sem hodila na obiske k sorodnici, s katero sva skupaj odraščali in se torej poznava že desetletja. Njen mož je namreč pravi zoprnik in je do nje psihično nasilen ( precej zgodb mi je povedala sama), ona pa od njega ekonomsko ( brez zaposlitve), čustveno odvisna. Ob mojih obiskih se je do nje zelo nesramno obnašal in dokazoval, kaj si on vse lahko nekaznovano dovoli.

Imela sem neprijetni občutek, ko sta se vpričo  mene upravičeno skragala, ko sem vedela, da bo ona potem upravičeno užaljena in je tudi precej jokala.

Na te obiske sem potem hodila z velikom odporom, zdaj pa tam nisem bila že več kot 3 leta, čeprav živimo 800 m narazen.

Točno tak občutek imam ob teh kregih na kulinariki; nekateri komentarji me spravijo v slabo voljo in mi pokvarijo vse veselje, včasih pri katerih besedih čutim prilizovanje, ki ni prijatna človeška lastnost, na drugi strani pa ugotavljam, da so posamezniki pretirano občutljivi. Večina razprav bi se lahko končala na določeni točki, ko se ugotovi, da je šlo za napačno razumevanje napisanega.

Ko sem nekoč skušala rešiti konflikt z dodatnim pojasnilom, ker je bilo jasno, da je predhodni post nekoga drugega popolnoma napačno razumljen, se je zadeva zaključila tako, da mi je nekdo napisal, da bi me bilo treba " na gobec". Po ZS sem dobila njeno opravičilo in se danes sploh ne spomnim, katera je to bila. To pomeni, da tudi ne gojim zamere. Sem pa bila v tistem trenutku odločena, da se bom umaknila s kulinarike, predvsem zaradi tega, ker se je taka komnukacija zdela ostalim dopustna. Nihče ni ugovrajal, čeprav je tak način v družbi neželen. Predvsem pa sem bila prizadeta, da sem bila toliko nerazumljiva,  da je nekdo od mene zahteval, da se celo opravičim. Se nisem, da je vsaj to jasno.

Vse kazni, ki so v družbi, izvirajo iz običaja in postavljenih meril obnašanja. Kazen, ki ga izreče država v imenu ljudstva, je kazen v imenu nas vseh in se mi je vedno zdelo nenavadno, da so npr. v primeru naslija nad partnerjem, sosedje govorili: " Saj do nas je pa dober." In z njim ravnali, kot da se ni nič zgodilo. Krivec pa je tako ni bil deležen nobene kazni zaradi neustreznega ravnanja okolice in se tudi zato ni spremenil.

Enako je pri žalitvah, ki so napisane na teh straneh. Najbolj prizdenejo tistega, proti katermu so usmerjeni , ostalim pa je neprijetno. Nekateri se branijo na svoj lasten način, drugi se umaknejo. Najbolj pa se mi zdi grozno, da nekdo zapiše, da to ni nič takega, da je to posebnost stila in načina komuniciranja. Tudi pri pretepenih partnerjih pravijo, da je storilec posebnež, da pa res ni nič takega, če je tu pa tam prebunka, si gotovo zasluži, on je pač tak.

Dokler okolica kršitelja ne obsodi in ga izloči oz. mu pokaže nestrinjanje z njegovim ravnanjem, ni pričakovati, da se ne bo spremenil. Ne pomaga noben sklep o prekršku, nobena sodba. In če presadim na konkretno zadevo, nič ne pomaga opozorilo urednika, če je na drugi strani nekaj navijačev, ki nagradijo (pre) drznost.

Če nekdo napiše, da je posameznik prebutast, da bi razumel ekonomska načela, ker je pač diplomiral iz naravoslovja, če nekdo napiše, da je članica najbrž preveč lena, da bi šla v knjižnico in poiskala pesmice o Dedku Mrazu in Božičku, je to na vsakem nivoju žaljivo. Sporočilo je bilo mogoče razumeti le tako in dobrohotnosti v njem ni mogoče najti. Žalitev najbolj prizdene posameznika, od nas pa je odvisno, ali bomo tako komunikacijo dopustili. V konkretnem primeru to ni enkratni spodrsljaj, to je način komunikacije. Ki pa ga v zabavnih vsebinah ne želimo.

 

Strinjam se, da Atija zlatija moti, da hodi na obisk, kjer se prepirajo, saj tu išče sprostitev in zabavo. Pritegnem mu tudi pri tem, da je Vendelina jr. močno presegla mejo, do koder naj bi segala uglajena in prijazna komunikacija lady, kakršna želi biti. Zaradi njenih zapisanih besed sem bila prizadeta tudi jaz, pa se bi mi zdelo čudno, da ne bi bila prizadeta Ežoj in Muffsy. Oba sta pokazala na svoj način, da sta upravilčeno prizadeta.

V celoti se strinjam s  prispevkom CIle, zlasti njenega zadnjega stavka.

Mogoče bo kdo zdaj napisal, da sem toliko butasta, da potrebujem dodatno usposabljanje in socilogije, ali kake podobne. Pri svoji pameti pač razumem žalitev samo kot žalitev. In najbrž vi tudi niste drugačni, vendar ste v tem primeru obrnili glavo proč, da ne bi videli, kar ste videli.

 

F r i n a

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

22. dec 2008 16:04

Frina je med drugim napisala: "Če nekdo napiše, da je posameznik prebutast, da bi razumel ekonomska načela, ker je pač diplomiral iz naravoslovja, če nekdo napiše, da je članica najbrž preveč lena, da bi šla v knjižnico in poiskala pesmice o Dedku Mrazu in Božičku, je to na vsakem nivoju žaljivo. Sporočilo je bilo mogoče razumeti le tako in dobrohotnosti v njem ni mogoče najti. Žalitev najbolj prizdene posameznika, od nas pa je odvisno, ali bomo tako komunikacijo dopustili. V konkretnem primeru to ni enkratni spodrsljaj, to je način komunikacije. Ki pa ga v zabavnih vsebinah ne želimo." Točno tako, Frina. Nekaj takega sem hotela tudi jaz ob teh temah dodati, pa sem se raje umaknila. Pa ni prav. In hvala ti Ati Zlati, da si se ponovno oglasil. In ker na srečanjih, katerih sem se jaz udeležila, no bilo nobenih obrekovanj, se bom z veseljem ponovno udeležila. Pogovarjali smo se o veliko bolj prijetnih temah. Lili lili A.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti