Katera rastlina je to?

Vrana  

član od: 16.2.2006

sporočila: 620

22. maj 2012 10:46

 

Ej, super ste, konec me bo od smeha!

Je kopalnica modre barve?

 

Vrana

Mygrace

sporočila: 6506

22. maj 2012 10:51

Mah, itak si rada skrivnostna, Frina, no.. tudi barve avtomobila nisi izdala, si pa bila zaradi nje nekaj časa v središču pozornosti.. tako, da barva tvoje kopalnice mene niti najmanj ne zanima.

 

Potemtakem je šel otrok sam na sprehod po parku (parkih), teta pa nima telefona, da se jo vpraša?

Mygrace

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

22. maj 2012 15:36

Elfi, ni prava, ker je v še  stisnjeni videti prašnike, zavite navzdol , velike, ni pa velikega pestiča.

Bom počakala, da bodo lahko šli na sprehod in našli tisti grm, ker nihče ne ve, kje ga je mala pobrala, ker je bil na tleh.

F r i n a

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17787

22. maj 2012 22:34

frina je napisal/a:

Bom počakala, da bodo lahko šli na sprehod in našli tisti grm, ker nihče ne ve, kje ga je mala pobrala, ker je bil na tleh.

In kje piše, da ni komu iz šopka padel?

Kaj pomeni pa, da so prašniki zaviti navzdol, pa ne vem.

rimljanka

kozamurnik

sporočila: 2311

22. maj 2012 23:01

Ja, meni tudi tole meji malo na ka pavem kaj. Ker da nekdo odrasel najde cvet, ki ga ne pozna, pa je tako nenavadno lep, da bi ga imel na vrtu,je ena. Da pa pol Slovenije ugiba, kaj je dekletce videlo oz po revnem opisu sklepa, kaj naj bi našlo, je pa milo povedano,hm..meni osebno rahlo meji na zaj... ...no ja, lepše bom rekla, je skorajda neresno. Saj ne, da ne bi dekletcu ustregli, da le imajo vrt in primeren prostor, ampak malo bolj potruditi se je pa le treba.Tisti,ki so blizu nje, mislim. Je mygrace kar prav napisala. Ker tu smo ljudje, ki radi pomagamo. Tudi z detektivskim nosom nas je nekaj. Ampak tu je odpovedal. Ni podatkov, motiv ne gre jemati preresno ker je posredi, dokaz je pa prej kot ne neuporaben...(beri listje) Malo sem zakomplicirana, ampak avtorica je tudi. murnik

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

23. maj 2012 7:15

Frina, ste v knjigah pregledati tudi fotografije cvetov različnih sort azalej in rododenronov?  Ali pa vsaj na spletu?

Cila

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

23. maj 2012 8:20

Najprej smo pregledali vse knjige, ki imajo fotografije cvetja in jih ni malo.

Nato sem na internetu pregledala fotografije, do katerih sem prišla in si pomagala z naključno izbranimi imeni.

Med kupovanjem v trgovinah Kalia, Zelena pika in Baumax, sem med občudovanjem cvetja posebej gledala tudi druge rastline, ki bi zdajle morale cveteti.

Torej sem predhodno izrabila vse možnosti, dopuščam pa, da še vedno kdo misli, da sem toliko butasta, da je tudi to premalo.

Punčka ima pri omici svoj del vrta, kjer sadi tisto, kar jo veseli.

Cvet je sprešan v telefonskem imeniku in vem, kako izgleda.

Če je grm nekje v Ljubljani, sem bila prepričana, da ne more biti neka eksotia in da je dovolj pogost. V naših dveh parkih take rastline ni, ker je malo cvetočega grmovja, ker smo specialisti za drevnine. Tudi park ni tisto, kar vi mislite, da je.

Dilaog s punčko sem napisala zato, da sem prikazala njeno zanimanje za zadevo in odziv na iskanje. Kdor ne razume pointa razgovora, mu pač ne morem pomagati.

Meni se je iskalne zdelo sila preprosto, ker bi morala biti pogosta rastlina. Ne vem pa, zakaj se vključujejo tudi tisti, ki  jih pomoč ne zanima in mi berejo levite  o tem, kaj smem prositi in s čim ne smem nadlegovati članov. Videla sem še veliko več čudnih vprašanj od mojega, pač ljudje iščemo pomoč, kjer bi jo utegnili najti.

Cila, vse to smo pregledali pred tem.

Rimljanka: prašniki so zelo veliki, na koncu imajo opazno bunkico, zavihani so pa navzven, taki kičasti in so enake barve kot cvet. Pestič je neopazen. Najprej sem pomislila na hibiskus, pa to ni.

Zakaj ni dodatne pomoči - punčka je bila pri nas na daljših počitnicah, ker doma ni imela varstvai zaradi hude bolezni in bo še nekaj časa trajalo, da bodo lahko šli na sprehod.

Opravičujem se vsem, ki sem jih s svojo prošnjo razjezila in jim pokazala, da sem nesposoben bedak ( ženske oblike ni?). Sicer pa sem že videla, da je volje do pomoči malo, želje do popovanja pa veliko.

 

Če prosim za pomoč, to ne pomeni odprtega lova name za tiste, ki jim nisem všeč in se jim zdi vprašanje neumno.

 

F r i n a

Mygrace

sporočila: 6506

23. maj 2012 8:45

Pa si v trgovine vzela sabo tisti cvet? Sploh v Kalii znajo razvozlati marsikatero uganko. Itak menda tipični prašniki še vedno gledajo ven iz listov (kakšnih? rastlinskih ali iz papirja?).

Frina, glede na to, da si kar temeljita pri svojih detektivskih opravkih in opaziš prav vsako malenkost, si me v tej temi zelo razočarala. Podatki so literarni in zavajujoči, kdo ima vrt in kdo hoče zdaj seme od te rožce, ali je bil to cvet, od katerega cvetovi odpadajo...ali je bilo utrgano z grma ali najdeno na tleh....pojma nimam (no, sej briga me tut nč..), sem pa resnično hotela najti to tvoje čudo, ker mi je predstavljalo izziv. Mi ga ne več.

Kako si otroci zobe perejo in kaj govorijo zraven, je pa zrelo za leposlovno obdelavo in nima veze z iskanjem cveta z zavihanimi prašniki.

 

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti