mnenj na posebni strani

Pina dorada

mehiška sladica z ananasom

Sestavine

1 zrel ananas

3 - 5 žlic rjavega sladkorja

rum

Malibu

vanilijeva krema

cimet

Postopek

Ananas prerežemo na pol in vsako polovico previdno izdolbemo. Izdolben ananas narežemo na kocke (seveda brez trde sredice). Ananasove kocke damo v ponev, posujemo z rjavim sladkorjem in grejemo nekaj minut, da se sladkor lepo raztopi. Dodamo rum in flambiramo. Količina ruma in čas flambiranja vplivata na okus ruma v sladici, zato to lahko prilagodite osebnim željam. Na koncu po želji dodamo še Malibu (ki doda priokus kokosa).

Pripravimo vanilijevo kremo - lahko jo kupimo že pripravljeno ali naredimo po domačem receptu, vendar mora biti precej tekoča (za boljšo primerjavo naj po gostoti spominja na kremno juho :]).

Flambirane ananasove kocke postrežemo v dve izdolbeni polovici ananasa, prelijemo s še toplo vanilijevo kremo in potresemo s cimetom. Ponudimo takoj!

Opombe

Obstaja veliko različic (glede alkohola) za Pino dorado, to je le moja različica :)

Bi pa rada poudarila, da bodite pozorni pri flambiranju - kdor s tem nima izkušenj, naj si tukaj na kulinariki pregleda forum na to temo:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=494

Mnenja o receptu

Ali imate kakšen rcp. za domačo vanilijevo kremo? / MABI

Sem ravno na to temo odprla novo debato na forumu (http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21663) in sem naredila kremo po receptu: mleko, rumenjaki, van.sladkor in vanilijev strok. Ker sem delala prvic in sem dobila na forumu veliko namigov, sem kolicine malo na pamet priredila :) Krema mi ni ratala perfektna, tako da ko jo bom naredila, kot treba, jo bom objavila kar v sam recept :) MABI; upam, da ti bo moj forum pomagal. / vanilia

super recept! Prilagam slikico / petra_K