Flambiranje

neznan uporabnik
tema odprta - 18. sep 2001 19:28 | ogledi: 6.663 | odgovori: 5

Še nikoli nisem nič flambirala, pa me zanima s kakšnim alkoholom je to potrebno početi in ali ga je potrebno prej segreti, nato politi po hrani in nato prižgati?

Hvala

Tina Z.

neznan uporabnik

19. sep 2001 7:22

Ponavadi v receptih piše, s katero zadevo se flambira (gotovo je pomembno zaradi harmonije okusov). Morajo pa to biti močne alkoholne zadeve - viski, žganje, rum, ne pregost liker... Sicer pa da, alkohol je treba dobro segreti, politi, prižgati - pazite, da zgoraj ni kakšne nape, luči, glave... Plamen lahko precej "buhne".

neznan uporabnik

19. sep 2001 14:08

Jaz bi v bistvu rada flambirala pečen sladoled, kljub temu, da recept ne navaja flambiranja. Naj alkohol pogrejem, prelijem sladoled in nato prižgem? Tina Z.

neznan uporabnik

19. sep 2001 16:52

Hojla! Ja tako nared da sladlet hitro ocvres, se vrocega polijes z alhoholom in prizges ter ponudis.

neznan uporabnik

22. sep 2001 1:27

Če flambirate sadje ne boste prav nič zgrešili, če boste prelili z rumom in zažgali. Prej ko boste sadje "pogasili" več alkohola bo ostalo v sadju. V manjšo zajemalko vlijte rum in ga zažgite, ter nato prelijte čez sadje. Lp anja

neznan uporabnik

1. okt 2001 19:37

Naj dodam še to, da za flambiranje uporabljamo vedno pijače z visokim odstotkom alkohola, in sicer vsaj 54%. Priporočljivo je tudi, da pijačo pred uporabo malo segrejemo. Pa še preprost recept za flambirane višnje: - višnje operemo, jih odcedimo, jim odstranimo peclje in koščice, nato pa potresemo s sladkorjem. Sadje pokapamo z rumom in ga mariniramo toliko časa, da spusti lastni sok. - V ponvi razpustimo margarino ali maslo. Na maslo damo sladkor, pomarančni in limonin sok ter cimet in vse dobro premešamo. - Nato stresemo v ponev še višnje s sokom vred ter na krhlje narezano pomarančo. Vse skupaj prelijemo z rumom, prižgemo in še kadeče postavimo na mizo. Lp, Beti.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti