sir, olive, med, cheddar, camembert, brie, gouda, gavda,,božič,martinovo,novo leto,piknik,rojstni dan,velika noč,jesen,poletje,pomlad,zima,vegetarijanstvo,hladne predjedi,jedi s sirom,kosilo,prigrizki,večerja,Božična večerja in običaji po svetu,Decembrski prazniki in kulinarika,Novoletna kulinarika po svetu,VEDNO SPAR

Sirna plošča po naše

Preprosti nasveti, kako pripraviti izvrstno sirno pogostitev

Spar Slovenija   14.12.2023
2023-12-14
Sirna plošča po naše
    sirove jedi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

5 nasvetov za sirno ploščo po naše

Ob res veliki izbiri sirov, ki jih lahko kupite v naših trgovinah, bo prav prišlo pet nasvetov, kako sire postreči, da boste še bolj uživali v raziskovanju raznolikih vonjev, okusov in tekstur, ki jih ponuja ta mlečna delikatesa.

Sestavine

Količina: za 4 osebe

150 g sira različnih vrst

150 g sira cheddar SPAR

150 g sira camembert SPAR NATUR*PUR

Črne olive SPAR

Oreščki SPAR

Gozdni med S-BUDGET

Postopek

1 .Kdaj bo plošča na mizi?

Sirna plošča lahko na mizo pride pred ali na koncu večerje ali pa je celo edino, kar postrežemo ob sproščenem popoldanskem druženju s prijatelji. Sir vedno postrežemo »ogret« na sobno temperaturo, zato ga pravočasno vzemimo iz hladilnika.

2. Koliko vrst sirov izberemo?

Običajno se odločimo za neparno število, najmanj pa tri. Preprosto povedano: enega mehkega, enega trdega in enega s plemenito plesnijo. Če več, potem še enega, o katerem je mogoče povedati zgodbo in enega, ki ga bo tudi gostitelj poskusil prvič.

3. Kruh ali krekerji?

Klasična krušna izbira je bageta, narezana na velike rezine, ki si jih vsak jedec dodatno natrga sam; sir se vedno poskuša v velikosti zalogajčkov, zato lahko uporabite tudi krekerje, najbolje brez kakšnih zelo aromatičnih dodatkov.

4. Kaj postrežemo za zraven?

Z oreški, predvsem orehi, ne morete zgrešiti. Poskusiti velja tudi z medom, čatniji, džemi in mostardami. V marmelado iz mandarin Spar Premium vmešajte malo polnozrnate gorčice, ne bo vam žal.

5. Kaj piti zraven?

Možnih smeri je več: dobro ohlajeno, zelo suho peneče vino je najbolj varna in univerzalna izbira; zelo pikantne in karakterne sire pospremite s portovcem, k mastnim poltrdim sirom pa lahko – kot je navada v Belgiji – natočite tudi kozarec močnega alea.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.