Slastni princes krofki

slastna in prefinjena sladica, vredna truda in časa, postopek priprave je zelo enostaven

    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: cca 15 kosov

Za testo:

20 dag vode

10 dag ostre moke

7 dag masla

3 jajca

ščep soli

Za nadev:

1 sladka smetana (0,25 l)

1 vanilijev puding

0,5 l mleka

Postopek

Najprej pripravimo paljeno testo. V posodo damo vso vodo, ščep soli in maslo. Zavremo, da se maslo stopi. Počasi primešamo moko in vmes mešamo z leseno žlico. Mešamo toliko časa, da nastane velik cmok testa. Posodo odstavimo in malo počakamo, da se za malenkost ohladi. Medtem umešamo prvo jajce in ga zamešamo v cmok. Enako ponovimo z drugim in tretjim jajcem. Na koncu dobro premešamo, da se "cmok" ne lepi na posodo. Pečico vklopimo na 180 stopinj. S testom napolnimo brizgalko za okraševanje torte. Vzamemo velik pladenj, ga namastimo in nabrizgamo kupčke v velikosti velike marelice (treba je paziti, da je dno kupčka zapolnjeno, da ne bo ostala luknja, ker bo sicer nadev stekel ven). Le-ti med peko malo narastejo, zato naj bo med njimi 2-3 cm razmika. Poškropimo z vodo in damo v ogreto pečico za cca. 15-20 minut. Kupčki morajo biti zlato zapečeni. Vzamemo pekač iz pečice in kupčkom takoj odrežemo pokrovček, ki ga bomo uporabili za kapico. Jaz s prsti še malo potlačim notranjost, da nastane prostor za nadev. Nato skuhamo vanilijev puding in nadevamo spodnje dele princes krofkov. Počakamo, da se ohladi. Na koncu nabrizgamo smetano in pokrijemo s kapicami (drugim delom krofka). Serviramo lahko skupaj s svežimi jagodami.


Opombe

Za nadev lahko namesto vanilijevega pudinga uporabimo tudi drug okus. Po želji lahko princes krofke ob serviranju prelijemo s sladkim grehom (sadnim ali čokoladnim). Jaz vedno naredim dvojno količino.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.