Pred odhodom

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

19. jan 2007 15:02

Nevem kje si, a zagotovo povsod najdeš skuto, v najslabšem primeru jo naredi sama, veliko mleka pogrej in dodaj žličko po žličko kisa za vlaganje (bel kis, ki ima veliko ocetne kisline) in dodaš toliko časa (eno žlico malo počakaš), da začne sirotka (belo-rumeno zelena voda, prozorna) odstopat, se ustaviš, ko se sesiri, precedi in speri skuto.....enako lahko uporabiš skisano mleko....... Zanimivo, ki že dolga leta zmrzujemo filano papriko, kuhano s omako ali brez pa nima zaradi tega nič slabšega okusa...

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

19. jan 2007 15:19

kroki, sem na kitajskem (kot je bilo ze veckrat omenjeno) in prav zares se najde skuto le v najbolj specializirani trgovini ki jo poznam v Shanghaiju, namenjeno predvsem tujcem, je pa uvozena iz Avstralije in stane loncek pribl. 200 gr vec kot 1000 sit (sori, se nisem "nastimana" na €), tako da sem si jo parkrat privoscila za ta "velik" praznik. Jo pa drugace naredim sama iz jogurta (ki ga tudi delam sama, saj obstaja tukaj samo nekaksen sladkan priblizek). Tole kar pa omenjas ti bi bilo pa tudi za testirat. Samo... nimam kisa!!! Imam se kak deci ali dva jabolcnega Asicevega (saj ves od kje), pa me zanima ce lahko uporabim tudi tega? No, kar se pa filane paprike tice pa je tudi ze v skrinji in tudi mene nic ne moti tisti riz notri. Sem jo pa zadnjic naredila s proseno kaso (sparam z rizem, ki ga imam raje za druge jedi) in je bilo tudi prav v redu... Se to: za izdelavo skute... pise, da mleko pogrejem... Priblizno do kaksne temperature pa? Tako kot se naredi za delat jogurt ali bolj? In potem ga ze ugasnem ko dodajam kis? Hvala za nasvete tudi ostalim! Teja teja-kit.

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

20. jan 2007 8:23

Teja - kit sori, vrjetno sem zgrešila, da si na Kitajskem, ne berem ravno vsega oz. sem kakšen dan bolj aktvina oz. manj...................pomagaj si s rižovim kisom oz. imajo nekaj takega, morda pa namig, v avstriji obstaja esenca kisa, ki jo moraš kar pošteno razrečit,da dobiš kis. oz. kis si lahko narediš tudi sama, kako ne vem, dela ga moj oče, pa se še nisem spustila v te vode, vem pa da dela celo iz malin......Lp BN

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

20. jan 2007 11:25

Hvala Jade in Kroki. Pa saj sem sele zdaj opazila, da sem tocno pod tistim receptom ze enkrat sprasevala glede skute (potem pa pozabila nanj, jaj jaj). Ne vem ce bo se priloznost za preskusanje tega dokler sem se tukaj, ce ne drugace pa se bom enkrat v prihodnje gotovo lotila tega, ceprav v dezeli, kjer kupis skuto v vsaki trgovini... Vsekakor pa ze komaj cakam na to, prav zares! lp, Teja teja-kit.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti