Pred odhodom

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. jan 2007 15:19

Teja, a imaš sploh tako veliko skrinjo, da bo šlo vse noter? Jaz sicer po sistemu pogrej in pojej na zalogo delam omake in golaž - tako, da zadošča za petkrat, s čimer si prihranim čas. Zdaj, tu imaš že grozno veliko idej in če narediš vsako stvar v petkratni količini, imaš vsaj 50 jedilnikov. Več pa se v nobenem primeru ne splača (ker, kam boš pa vse to zložila?) Vendelina jr.

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

18. jan 2007 15:30

uau, super ste in zares hvala vsem! ja no, nekaj stvari je avtomaticno izkljucenih, saj se jih tukaj ne dobi (skuta, smetana, kislo zelje), me je pa ta hip zamikala tale rizota ki jo omenja(s) kroki. Priznam, da je to pa ena stvar, ki je se nikoli nisem poskusala zamrznit. Kako pa pride ven (iz skrinje) kuhan riz (rizota). Sicer ga imava oba zares rada in bi bilo tole super. Na pico se bomo pa spet zaceli privajat v casu "Slovenovanja" (ja ja, saj vem da to ni nobena beseda, pa vseeno), zato ker mi v tej pecici tukaj (konvekcijska z vrocim zrakom) taksne stvari ne uspejo najbolje (se spodaj bolj kuha, na vrhu pa prevec zapece ne glede na temperaturo in kombinacije) Se bom pa se malo poglobila v vse te linke in preverila kaj bi se slo. pozdravcek, Teja aha, vidim se tole na koncu od Tanje: ma palacinke se bo pa res sam pomatral spect ce se mu bodo zalustale. sicer jih pa itak je samo z nutello, kar pa je tukaj ze spet ena tistih "praznicnih" dobrin. Z govejo juho pa nisva najbolj "prijatlja". teja-kit.

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

18. jan 2007 15:34

No tacas ko sem tipkala, je "priletelo" se Vendelinino pisanje; Ja, imam pac taksno sreco, da imam dva hladilnika s kar parimi predali skrinje in ker delam obroke samo za enega, se da notri spravit kar nekaj vreck in lonckov. Po pravici, prav dosti prostora zares ni vec, pa nekaj bova se spraznila ta cas ko smo se tukaj, tako da se bo dalo se kam kaj "zatlacit". Pa saj sem rekla: kolikor pac gre, za naprej pa... teja-kit.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

19. jan 2007 3:35

Štruklji se lepo zmrznejo, če sta na Kit., jih lahko potem kar na sopari skuha oz. sopari. Moj je bil sicer strašansko vesel pohanega sira - ni ti ga treba ocvret, samo spohaš ga in daš v vrečke in v skrinjo - on ga potem samo ocvre, to bo valjda znal;) Raznorazni kruhki, pica (ljubi je zahteval, da če grem kdaj na kako daljšo službeno odsotnost, da mu v zmzliču pustim vsaj eno pico:) Burek, njoki so super za zmrznit! Veri

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

19. jan 2007 8:26

Hvala tudi tebi Veri! Se vedno pa me zanima, kako je z zamrzovanjem rizote. Mi lahko kdo prosim pove se to; pozdravcke, Teja teja-kit.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. jan 2007 8:50

Jaz ne bi zamrzovala rižote (ker se bo riž se bo spacal čez mejo dobrega okusa), bi pa vnaprej pripravila tisto, kar pač daš v rižoto (dušeno meso, meso+zelenjava, dušena zelenjava) in to ohlajeno dala v alu-posodico in v zmrzovalnik. Ob uporabi se zadeva odmrzne in doda riž (halo, a ni na Kitajskem ogromno riža). Vendelina jr.

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

19. jan 2007 10:31

Vendelina, ja... nekako podobno bi svetovala sama, ce bi me kdo povprasal po tem. Zato tudi "presenecenje" nad tem, da je bila rizota predlagana kot zadeva primerna za zamrzovanje. sicer pa se mogoce obnese, ce gre za rizoto, ki je ze v osnovi taksna bolj "pocasta" (s tem mislim, da je kuhana na tak, malo "omakast" nacin), jaz pa sem 100% pristasica taksne, v kateri je vsak rizek sam zase (in je Kitajci tudi pod razno ne bi znali pojesti s palckami). Tisto, da pripravim pa samo "pol-jed" pa je tudi v redu ideja. Aja, pa naj se kdo smeje ali pa ga zadane kap: riz sem si sem prinesla iz Slovenije. Ker, kot sem ze omenila, mi gre (in prav tako mojemu) po grlu le sorta riza ala Bali/Parboiled (dolga rumenkasto prozorna zrna), kakrsnega pa Kitajci sploh ne poznajo (verjetno prav zaradi prej omenjenega: saj se ta vrsta riza ne sprime tako kot so tega navajeni oni). Tako da se dobro da pridem(o) spet naokoli, da se obnovijo/napolnejo zaloge, haha teja-kit.

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

19. jan 2007 13:44

Tudi jaz ne bi zamrzovala riža. Smo poskušali s polnjenimi paprikami, pa niso bile v redu. Jih zamrznemo samo, če nam kaj ostane, drugače pa ne. So pa že bili omenjeni cmoki, sicer samo sadni. Lahko pripraviš krompirjeve cmoke (skutne ne moreš, ker ni skute) ali iz kuhanega testa in napolniš z vsem mogočim, od mesa do zelenjave in sadja. zvezdica55

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

19. jan 2007 14:44

Zmrznjena rižota se ti bo sigurno dobro obnesla! Jaz sem pa enkrat jedla bo frostovo rižoto, ki je bila prej zmrznjena, pa je bila OK. Mislim, čisto nič spacana. Po moje je treba samo pazit, kakšen riž boš vzela. Si pa pridna, teja-kit! jasna

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

19. jan 2007 14:48

Šele zdaj sem videla zgornje sporočilo... Hotela sem ti predlagat Bali riž, pa sem mislila, da ga tam nimaš. No, ta riž sigurno ne bo spacan. Meni je tudi ta najboljši... jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti