7. dec 2005 9:44
Predbožični čas je res lep. Od svojega doma sem prenesla običaje tudi v svojo družino. Tako se tradicija nadaljuje. Otroci so sedaj veliki in te običaje spoštujejo in upam, da jih bodo ohranjali tudi sami. Kot sta že veliko napisali Reca in Rimljanka, so to običaji, ki niso od danes. Mogoče adventnih venčkov nismo obesili na vrata, ampak je bil adventni venček na mizi, ob katerem se je potem ob večerih molilo. Komercializacija pa nas "bombardira" z vseh vetrov in sami si moramo določiti meje. Meni osebno so zelo všeč lučke in novoletno okrasje. Ob večerih je prav čarobno. Sem pa proti, da se začne že vse skupaj sredi novembra. Do praznikov zbledi ves čar. Tudi darila so lahko lepa in zelo osebna, če jih pripraviš sam. Sama že med letom mislim na novoletna darila. Ko kuham marmelado, jo dam v manjše kozarčke, kateri so potem namenjeni za darila. Tisti, ki jo ne delajo doma, so jo prav veseli. Tudi prašičke delam, pa medeni liker, pa borovničke, orehovec in višnjevec. Embalaža ni posebej draga, darila so pa zelo lepa. Ni vse v vrednosti darila. Več pomeni ob teh praznikih druženje v družini in s prijatelji. Gobica