21. okt 2005 10:47
Dušanka, pa ti je že vsaj malo čisto malo bolje? Neka korist bi od zdravil pa že morala biti. Želim ti, bi bila čim prej zdrava in pri močeh, skratka pošiljam ti dobre misli.
Helena, res se bolj malo oglašam, po dopustu mi enostavno zmanjkuje časa, nekako mi ne gre od rok organizacija časa, čeprav si ga razporejam sama. Prišla sem iz toplih krajev, pred dvema dnevoma pa sem kot nora iskala rokavice, ki so na kolesu že potrebne. Verjetno še kdo pozna tisto: vse sem že pogledala 3-krat, ampak nikjer ni. Seveda sem potem našla vrečko s kupom rokavic.
Z dieto oz. ohranjanjem teže pa je takole. Malce je šlo gor, ampak sedaj je pa že vsak dan manj, danes sem tehtala 72,5 kg (o teži pod 70 kg še samo sanjam). Še nove hlače so mi v pasu široke, samo tazadnja z bedrami je prevelika. V ta namen si ogledujem v Neckermanovem katalogu - majhnem na strani 247 eliptik po ceni 31.990, v mislih ga že postavljam pred televizor. Med pisanjem tega posta pa ugotavljam, da sem morda bolj potrebna novih očal za branje, ker me take mahne črke zelo ovirajo pri branju. Vsega pač ni mogoče kupiti oz. potreben je pameten vrstni red.
S prebavo nimam težav oz. moj problem je ravno obraten, zato pa je vedno prostor za hrano. Ste že poskusile s kosom kruha z maslom? Drugače imam raje arašidov namaz, pa sem spet pri hrani, kar p omeni, da moram nehati.
O Celju pa sem že premišljevala, Marjanca kar uganila si moje misli. Lepo bi se odpeljala z vlakom na izlet in vas poiskala. Ampak jaz bom jutri v Mariboru samo nekaj metrov od doma na srečanju samih kuharskih mojstrov (upam, da berete temo srečanje), kar jaz nikakor nisem in tudi nikolii ne bom. Danes imam še težave z lonci in to dobesedno. Včeraj sem si skuhala dva velika lonca zeljne župe, da bi imela vsak dan krožnik ali dva zase, sedaj pa grem zadevo prelagat, ker ju potrebujem za pasulj z mesom, ki ga naj ne bi jedla. Sicer imam posode dovolj, če sem odkrita je nimam več kam dajat, ampak kompliciram z velikostjo. Fižol pa je takooo nabreknil, da ga bodo jedli en teden.
Pa s šivanjem imam tudi veliko dela, ker je bila moji sestrični in njenemu sineku odejica, ki se je spremenila v odejo tako všeč, da "moram" sedaj zašiti še eno za njeno nečakinjo in malega sineka, ki se je pred dnevi rodil v Postojni. Sem pa zadovoljna, da je ljudem moje delo všeč. Imam pa še en malce nenavaden pogled na te stvari, odejica pa vzdržala nekaj let, hrana pa kar zgine in se delo sploh ne opazi. Le od česa je predebela ženska, ki ne kuha rada?
Lep pozdrav!
riba-ribica