16. jan 2014 21:54
Mal sem napamet naredila mešanico koruzne in brezglutenske mešanice, ker po receptu je samo koruzna (in te so bile nemogoče v prvo). Takole sem začela:
200 g brezglutenske mešanice (sem dala Fenix, če bi imela Schär, bi jo dala, sej nima veze, pomojem),
115 g koruzne (deklarirane bg, itak) moke
žlička soli
260 ml tople vode
Vode sem imela pripravljene 280 ml (kot je bilo po receptu), a že z 260 je bila masa zelo rahla in je kar narazen lezla, ko sem naredila manjše hlebčke, vse se je lepilo med dvema plastema peki papirja. Zato sem potem po občutku še dala kar nekaj bg moke (sigurno par velikih žlic), ampak žal ne vem povedat, koliko, da je bilo testo bolj trdo - toliko da se je dalo valjat brez pekija na zgornji strani in da se ni lepilo na valjar (recimo nekaj takega ali malo bolj trdo kot za bg pico). Tortilje so se res lepo naredile (razen zažgane ponve), tople so bile mehke in voljne, hladne pač trde, a to so običajne tudi. Drugič bom poskusila še povečat delež koruzne moke. Upam, da sem ti pomagala, čeprav bolj na približno. V kakšni ponvi si pekla?
Še to - količina naj bi bila v osnovi za 4 osebe. Midva sva se jih napokala in jih je ostalo še za enega fejst lačnega, tko da bom naslednjič verjetno naredila iz 2/3 količine.