18. jan 2005 12:01
Res super tema, Jernej, kdaj lahko začnemo talat zvezdice?:) Vcibej jih lahko že kar na začetko pripišeš nekaj za tole:)
Hm, moja potovanja so bila vedno zelo zanimiva, ampak v gurmanskem smislu pa precej okrnjena - tako ali drugače (kvaliteta in kvantiteta):
jedu,jedu:
* Panama: riž s piščancem, riž s kokosom, ameriške palačinke (debele) z javorjevim sirupom, čokoladni sladoled (verjetno uvožen) Vse bi pojedla, če bi le bilo kaj... LAČNAAAA!
* Kuba: sok iz guaue (svež sadež ni dober, ko pa ga zmiksajo, dodajo sladkor in mleko ali vodo, je pa suuuuper!!! Morate probat!), pečene platane, rakci
* Anglija: karkoli bi bilo v redu, sva bla čisto brez denarja in jedla samo toaste, pa 1x pico in fish & chips:) Pica je bla boljša.
* Francija: čokoladna torta "Kraljica iz Sabe", ki je ostala najinim gostiteljem po praznovanju sinčkovega rojstnega dne - mam timing, a ne?;) NJAMI! Kdo hoče recept? Ja, valjda sem ga vzela! Za koga me pa mate?:)
* Španija: paella in sadje! Ma čisto drug okus kot tu!
* Portugalska: sadje! Pečen krompir je ok, ni pa nekaj posebnega.
* Grčija - Krf: obvezno giros!!!! SUUUUPER!!! ogromno zelenjave in omake zraven in res fino meso!
* Bosna: burek, čeprav mi je naš, ki je zvit v polžka (Miklošičeva) še bolj všeč (tam majo samo tega za narezat, ta baje ni dobro šel)
* Hrvaška: na pol surova koruza, pečena na gorilničku na tablete, v velikosti ta velike škatle za vžigalice - bila je super:) Ne vem, če šteje, ker sva jo sama spekla...
ne bi jedu, če ni res nujno:
* Panama: vse ostalo, ker vse ocvrejo, sploh pa juka, ena kuhana korenina, kao krompir, čisto zanič, pa njihovi sladki kruhi - to je res navaden slan suh in zelo zanič kruh, ki ga pomočijo v sladkano in rdeše obarvano vodo - zanič!!!! Pa vse njihove konzerve... NIMAJO piškotov in nikjer NE DOBIŠ SADJA!
* Kuba: kruh in jaca za zajtrk, samo na en način in samo ta zajtrk obstaja - jaca in kruh, pa sadje zraven, veliko mini pic, ki jih prodajajo na stojnicah zunaj, je zelo zanič, ena je bila pa super!
* Anglija: totalno sva se preobjedla njihovega tasta, ki sva ga dobivala za zajtrk in mela potem še za kosilo, celo leto ga videt nisva mogla:)
* Francija: mrzle pice in to, da mora bit vedno vino zraven in te silijo z njim
* Španija: vse ok
* Portugalska: sladice, ker imajo odločno preeeeveč rumnjakov, majo okus, ko da bi samo sladka jajca jedu, pa vampi z ribami - bljak!
* Bosna: kava - mooočna! Je nisem probala, ampak zaradi nje nisem mogala celo noč spati, ker so jo drugi pili - na moji bodoči postelji...
* Hrvaška: pokvarjen sladoled pri Šipcu:) Preveč česnovo v Dalmaciji...
PS.: Panama - zeloooo slabo organizirana in neumna humnitarna akcija, Kuba - turistično, Anglija - na hitro, Francija - surfanje in štop, Španija - štop, Portugalska - turistična agencija (starši-obletnica poroke) NIKOLI VEČ Z AGENCIJO!, Bosna - štop, Hrvaška - štop, taborjenje in morje.
Vedno sva na potovanjih shujšala - največ v Panami: jaz 5 kg (168 cm, 54 kg navadno, potem 48-49 kg, ne vem točno,vem da je blo pod 50, majo tiste vage v funtih) , fant 8kg (185 cm, 78kg normalno, okoli 70 kg potem)
Sva se pa zaklela, da naslednjič greva pa nekam, kjer slovijo po dobri hrani!
Veri
Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 18. jan 2005 12:32:37