10. jul 2015 13:19
Ne morem verjet kako nasploh na Kulinariki nekateri so prevec pametni. Nic ni prav,ce ni po njihovo.Jaz sem povedala kako sama naredim testo za pizzo, ce pa komu ne pase naj prstne vtakne drugam, ne na tipkovnico. Vsak dela po vsoje, prav ali ne. Meni npr je veliko recptov, ki spadajo med najbolj priljubljenimi, katastrofa. Ali pa ogromna kolicina kvasa, cisto pri vsakem kvasenem testu.Pac vsak dela po svojem okusu ali obcutku. Moje testo lahko se tudi valja ampak s tem bodo nastale manjse luknje v testu. Zamesim dan prej, testo pociva nekje od 20 do 24 ur. Zvecer okoli 7-8 zamesim testo tako da moki dodam kvas, mesam samo z zlico dodam olje in na konec sol. Testo ne postane gladko ampak taksen bolj grudast. Pokrijem in pustim pocivat 20 min. Ga zlijem na mizo na katero sem posula precej durum moke, z rokami na hitro ga vlecem in prepognem tako, da nastanejo trije plasti testa. Ga dam nazaj v skledo, pokrijem s silikonskim pokrovom in pustim v hladilnik do naslednjega dne okoli 17ih. Vzamem iz hladilnika, pustim na sobni temperaturi eno uro, zdaj poleti dovolj 30 min, spet posujem mizo z durum moko, zlijem testo in ga z rokami vlecem toliko, da gre v pekac. Pa tudi s prsti si pomagam. Pac treba pazit, ko se iz mize da v pekac, da se ne strga. Ampak meni se ni se nikoli zgodilo, ker gluten dela svoje delo. Pekac narahlo naoljim in to je to. Pecem pa 10 min pri 230 stopinj na spodnji del pecice, znizam na 180 in pecem se 15-20 na najvisji nivo pecice. Pica postane kar visoka, rahla, lahka in z lahkoto prebavljiva. Kar pa se razmerje med moko in soli tice, naj vsak naredi kot hoce moje razmerje je od 1,8% do 2,5% soli glede moke. Kvasa pa od 0,5% do 5% moke. Ce koga kaj vec zanima naj poisce Gabriele Bonci in si bo vse razjasnil. Mislim,da rebecca je ze slisala za nj
Alisea
Sporočilo je spremenil(a) Alisea dne 10. 2015 13:20