18. feb 2013 14:51
Tudi jaz navlažim posamezne liste pred peko, zvijem in dam v pečico. Kakšnih 15 minut pred koncem pečenja pa pekač pokrijem s folijo, da se skorja zmehča.
barty
18. feb 2013 14:51
Tudi jaz navlažim posamezne liste pred peko, zvijem in dam v pečico. Kakšnih 15 minut pred koncem pečenja pa pekač pokrijem s folijo, da se skorja zmehča.
barty
18. feb 2013 15:32
Joj hvala vam za vaše nasvete! Si jih bom zapmnila in naslednjič preizkusila :)
UČENKA T
18. feb 2013 15:38
pa še to me zanima kje pečete zavitek ali ga daste peč na sredino pečice ali malo višje
UČENKA T
18. feb 2013 15:57
Vse pečem na sredini pečice, razen če recept izrecno ne zahteva drugače.
Sweetie
18. feb 2013 15:59
No saj sama ga tudi na sredini pečem. Koliko časa in na kakšni temperaturi pa ga pečeš Sweetie?
UČENKA T
18. feb 2013 16:12
Sama sicer navlažim sističe - na eni strani z oljem - ter ko ga zavijem ponovno navlažim z oljem. Ampak mi zelo razpoka. Bom probala z vlažno krpo in vodo+olje
UČENKA T
18. feb 2013 16:16
Trajanje peke je odvisno od debeline zavitka, mislim, da kakih 45 minut, na 200 stopinj (odvisno od pečice). Sicer pa zavitek pred peko vedno premažem s sladko smetano, da se zgornja plast ne izsuši. Ko je pečeno, še vroče malo poškropim z vodo in pokrijem s papirnatim prtičem.
Sweetie
18. feb 2013 16:24
Zavitek pred peko namažem s stepenim jajcem. Lepo se zapeče pa še izgled je dober.
Titina
18. feb 2013 16:40
Tudi jaz najprej vlečeno testo namažem s slatko smetano,po vrhu zavitega pa s kislo smetano.V lončku jo samo premešam,da rata bolj tekoča.Ravno danes pečen,niti malo razpokan.
ultranova
18. feb 2013 16:50
A premažete samo na eni strani ali na obeh straneh testa
UČENKA TKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Suzanine palačinke
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem