15. nov 2013 9:33
Mi smo pred par leti prenavljali kuhinjo in dnevno sobo. Med njima je bila stena, sicer z neko odprtino a la vrata, ničemur podobno. V kuhinji so bile ploščice, v dnevni sobi parket. To steno smo podrli in nastala je dilema. Kaj položiti po tleh, ker je to postal en prostor in tam, kjer je bila stena, ima sedaj mesto velika jedilna miza. Če bi obdržali prejšnjo logiko, bi miza stala pol na ploščicah in pol na parketu.
Ker sem pred časom živela v stanovanju s ploščicami tako v kuhinji kot v jedilnici in dnevni in mi to ni bilo niti najmanj všeč (res pa je bilo stanovanje vlažno in ful hladno in to se potem človeku strašno zameri), pa tudi na otroke sem mislila, ki kot majhni preživijo veliko časa sede, čepe, kleče, leže, po turško in v vseh otroških pozah pač na tleh. Izbrali smo hrastov parket in ga položili čez cel prostor. Sicer smo pod kuhinjske elemente položili neke poceni ploščice, ker se nam je zdelo škoda polagat parket, ki je res kakovosten in temu primeno ni bil ravno poceni, pod elemente, kar bi naneslo še kar nekaj kvadratnih metrov, pa tudi v primeru uhajanja kake vode, ki je ne opaziš takoj, je lažje sanirati.
Ne vem, če je to ravno moda, ker ni bilo človeka v mojem okolišu, ki bi to podprl in kakšni se še sedaj držijo za glavo in jim je to nenavadno. Mi smo se pa navadili in meni je super. Zdaj je prostor čisto drugi, izgleda večji, svetlejši, udoben.
Vsi štirje smo tudi taki, da izredno radi hodimo bosi oz. v nogavicah in nam parket izredno ustreza. Povrhu vsega je tak, da se na njem ne pozna prah, preizkusili smo tudi z otroškimi rojstnimi dnevi in lahko si predstavljate kaj se včasih zgodi, ko se teka ven in not z bosimi nogicami, pa moram rečt, da je tudi za take vrste umazanije zelooo hvaležen.
Uf, slavospev. Se vidi, da ga obožujem.
TanjaG.