Rabim pomoč.Pri nas je od velike noči ostalo 7 velikh čokoladnih zajčkov.Zanima me za kaj naj jih porabim,razen za mafine,katere pa skoz tudi nebi radi jedli.Nasvet prosim.
Lp :)
Rabim pomoč.Pri nas je od velike noči ostalo 7 velikh čokoladnih zajčkov.Zanima me za kaj naj jih porabim,razen za mafine,katere pa skoz tudi nebi radi jedli.Nasvet prosim.
Lp :)
28. apr 2012 23:27
Kupi se sladko smetano in naredi v razmerju 1:1 parisko kremo in nadevaj peceno krhko testo da dobis slastno cokoladno pito. lahko dodas se pomarancno lupinico in bo prava jaffa tortica
29. apr 2012 8:55
Če imaš otroke in pijejo kakav, potem v kakav nalomi nekaj koščkov čokolade in maš čokokoko napitek. Pa tudi v nes ali turško kavo lahko vmešaš čokolado.
Lahko jo dodaš v čokoladni puding, potreseš po mlečnem zdrobu ali rižu.
mamamia
29. apr 2012 8:57
...narediš čokoladne piškote, čokoladna peciva...
lp
mzm
29. apr 2012 9:38
Če so veliknočni zajčki votli, kar običajno so, boste z njimi itak opravili na en, dva, tri. Če so pa polni, ti pa nikakor nimaš idej kam bi s to čokolado pa povprašaj svoje otroke. Njim bo vse takoj jasno in v skrajni sili jo lahko vsake toliko malo delijo s prijatelji in bo hitro in brez težav pošla.
zeta
29. apr 2012 11:09
Na Collinariki je bil en simpatičen recept kako porabiti čokoladna jajčka. Treba jih je previdno prelomiti, da dobite polovice in potem polniti. http://www.coolinarika.com/recept/861869/
Sweetie
29. apr 2012 17:06
Pri nas velikonočni zajci in božički vzamejo enako tragičen konec: posadimo jih v vroč mlečni riž ali zdrob ali ovsene kosmiče ali kaj podobnega in se razlezejo. Nikoli ne traja prav dolgo, da jih zmanjka. Ali pa romajo v kakšno kremo ali polivko za narastke ali palačinke.
Sonja
29. apr 2012 17:27
Narediš lahko tudi to rolado: http://www.kulinarika.net/recepti/10070/sladice/-bozans
namesto smetane pa narediš pariško kremo, torej smetano in čokolado.
Glede na tople dni, pa lahko narediš tudi čokoladni sladoled in tako porabiš zajčke.
luccka
29. apr 2012 18:09
Kaj lahko avtorica te teme pove recept kako uspejo čokoladni zajci preživeti še 2 tedna po veliki noči?? Pri nas je boj, da sploh dočakajo veliko noč...
Viva Meier
29. apr 2012 18:16
evelinxx je napisal/a: |
Rabim pomoč.Pri nas je od velike noči ostalo 7 velikh čokoladnih zajčkov.Zanima me za kaj naj jih porabim,razen za mafine,katere pa skoz tudi nebi radi jedli.Nasvet prosim. Lp :) |
Naredi pecivo, magari tisto, ki "ga pri vas ne bi jedli" in ga nesi v prvo razdelilnico hrane, ki je v tvojem kraju. Tja hodijo ljudje, ki niso imeli nobenega čokoladnega velikonočnega zajčka. Boš tako doživela radost obdarovanja.
Vendelina jr.
29. apr 2012 18:48
Vendelina jr,bravo.
dariKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bananin puding z vanilijevimi rogljički
Cmočki šarenke v žametni bučni juhi