Smem prosit?

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

25. jan 2012 8:04

kozamurnik je napisal/a:
Dobro napisano, se strinjam
Marsikoga pa zelo moti da nekdo, ki kaj rabi, pa najsi bo podatek ali stvar, nima niti toliko osebne kulture, da bi na začetku ali koncu napisal hvala ali prosim. Da o maltretiranju jezika, kot je napisala ena pred mano, niti ne govorim.
No in če nekdo tako začne post, se ne čudim, da v odgovor dobi to, kar je iskal, oz. kar si napisala.
murnik

Jaz pa menim, da takrat ni čas, da se začne razprava, ampak da se enostavno ne odgovori, ne izpolni prošnje. Naj se oseba, ki nima osnovne omike pač zamisli. S tem, ko jo pa vsi podučujejo, ji pa dvigajo temo in "jačajo ego".

Tudi sam se strinjam, da je včasih bolje molčati kot kaj zapisati. Če lahko kaj koristnega pripomoreš oz. se ti zdi vredno, da to storiš, potem storiš, sicer je pa bolje biti tiho. Ker dejstvo je, da človek samo sebe lahko česa nauči, drugi ga ne morejo. Do spoznanja moraš priti sam. 


luccka  

član od: 8.12.2007

sporočila: 229

25. jan 2012 8:14

Frina, čestitke za tale zapis!  

luccka

Ilbis  

član od: 31.1.2010

sporočila: 23

25. jan 2012 8:21

Frina, zelo lepo napisano 

Ilbis

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

25. jan 2012 8:40

Meni se je tudi zazdelo, da bi nekatere rade ustvarile lik vsemogočne kuharice, super karieristke, fine dame, k**** v postelji, najboljše prijateljice itd., ostale je potrebno poteptati.

 

Kot je rekla perpetua (če sem narobe napisala tvoj vzdevek se opravičujem), odprite kakšno temo izpred 5 let, vljudnosti in prijaznosti na vseh koncih...

 

Pozdravček vsem!

Začetnica

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

25. jan 2012 8:47

Frina, hvala da si tako lepo ubesedila to, kar nas čuti mnogo tukaj. Tudi sama sem že postavila vprašanja, se je tudi zgodilo, da sem se ob nekem odgovoru počutila osebno ponižano. Na splošno pa lahko rečem, da sem dobila praviloma odgovore, za katere se vsem iz srca zahvaljujem. Sploh na mojo zadnjo, zelo bolečo temo.

 

Sem se pa tukaj veliko naučila, kulinaričnih tem in ostalih.

 

Vanja ZDA, tebi pa hvala za tale link

http://www.youtube.com/watch?v=nGt9jAkWie4&featu

to počasi postaja družinski moto. saj ne, da nebi že prej, ampak je tako simpatičen, da ti nariše nasmeh.

 

Kakorkoli, hvala vsem dobromislečim.

 

lp

robida

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. jan 2012 9:18

Frinči, onaj tko te ne zna (pa tisti, ki ne zna poiskati serije tvojih ne-tako-ljubečih postov tule gor), skupo bi te platio.

 

Vendelina jr.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. jan 2012 9:23

kozamurnik je napisal/a:
Dobro napisano, se strinjam
Marsikoga pa zelo moti da nekdo, ki kaj rabi, pa najsi bo podatek ali stvar, nima niti toliko osebne kulture, da bi na začetku ali koncu napisal hvala ali prosim. Da o maltretiranju jezika, kot je napisala ena pred mano, niti ne govorim.
No in če nekdo tako začne post, se ne čudim, da v odgovor dobi to, kar je iskal, oz. kar si napisala.

Lepo je, če si pomagamo, svetujemo in tudi kaj podarimo.
Odbija me pa kakršnokoli namerno (tudi najmanše) "izkoriščanje", pa reklamiranje, pa komoditete, da naj nekdo namesto nas išče in sprašuje. Vse prej kot lepo je "krasti" čas in tudi denar ljudem, ki so v dobri veri pripravljeni pomagati.


Lep, prijazen dan vsem !

murnik

 

Kot ponavadi se popolnoma strinjam s frininim zapisom. Strinja se tudi kozamurnik, vendar zapiše nekaj popolnoma nasprotnega ( pa ne le ona, še več je takih zapisov ): prijaznost, vendar ne za vse, le za tiste, ki znajo napisat, prosim, hvala, ki uporabljajo velike začetnice, besede po SSKJ, prav razporedijo vejice, ( verjetno ) prav volijo na volitvah, hodijo v " ta pravo " cerkev........... pa verjetno bi bil še kak pogoj, in ja, do takšnih bomo prijazni, do drugih pa ne, naj se naučijo.........., kajti, kulinarika je en tak elitistični klub, le za tiste, ki znajo oxford english, pardon, ta pravo slovenščino ( recimo, mimgrede, a je dopuščena tota štajerščina )............

Saj, tudi s tem ni nič narobe, le pravila morajo bit vnaprej znana, torej, naj šef uredi, pri prijavi na kulinarko, taka jasna pravila vsak mora prebrat, obkljukat, da se strinja in ......... ecola, problem rešen.

Kot verjetno veste, sedaj imamo kapitalizem, in vrednote le tega: denar, denar.......... Šolajo se lahko le premožni. A si predstavljate, da nekdo odraste zravn očeta pijanca, brez matere, na robu egzistence in  mu je znanje, olika in vse kaj gre zraven, na tem nivoju. Počasi si " kukurtuk " uredi življenje, si nabavi računalnik, in se prvič v življenju počuti kot tapravi človk, pride na kulinariko in postavi vprašanje: abmi k puvedal kuko nrdim............, in se seveda najde en ežoj, ki mu pojasni, bumbar, a si tolk len, da ne morš poguglat, kozamurnik odgovori, kje pa imaš prosim, drugi ga ignorirajo zaradi velikih začetnic, vejic............

ežoj

jatija  

član od: 5.1.2011

sporočila: 95

25. jan 2012 9:36

Ežoj res je ....

 

 

Lep dan s obsijan vam želim!

jatija

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. jan 2012 9:45

Meni je pa dosti bližji odgovor od našega Jerneja!  In večkrat na dan si poglejmo Vanjin link: " Če ne moreš reči kaj lepega, ne reci ničesar! "

Kapitalizem pa nima dosti opravka z osnovnim znanjem slovenskega jezika. In mislim, da če pišeš javno, moraš pisati razumljivo in korektno, da te tudi drugi razumejo. Ne smemo dopustiti, da bo "kr neki" postala vsakdanja praksa. Jaz nisem nikoli Kulinarike dojemala kot elitistični klub, nasprotno, marsičesa sem se naučila od tistih, ki več znajo od mene. In to bi moralo biti vodilo vseh nas, ne pa razpihovanje sovraštva in nestrpnosti.

 

 

 

 

naor

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

25. jan 2012 9:46

Hvala Frina. Prav zaradi nekaterih posameznikov, ki pametujejo v temah (ki jih v resnici sploh ne zanimajo), samo zato da pametujejo in na ta način kažejo nekakšne mišice??, sem že razmišljala, da sploh ne bi več pisala na kulinariko.

Lep pozdrav

 
Sporočilo je spremenil(a) Tatjana dne 25. 2012 09:46

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti