13. nov 2011 20:20
olivaB tudi jaz se psihično pripravljam na potico.in sicer čokoladno in potratno :) upam da ji uspe
ledenka_
13. nov 2011 20:20
olivaB tudi jaz se psihično pripravljam na potico.in sicer čokoladno in potratno :) upam da ji uspe
ledenka_
13. nov 2011 22:01
Potica po temle receptu je odlična. Jaz zmanjšam količino sladkorja in dodam sol, vanilijo ter rum. Se še ni zgodilo, da mi ne bi uspela. Odkar sem odkrila recept, jo pečem približno 1x na mesec, narežem in spravim v zmrzovalnik.
Vanja
14. nov 2011 5:45
http://www.kulinarika.net/recepti/12295/sladice/kandira
Tole bo moje darilo prijateljem in sorodnikom. Fenomenalen okus in nezahtevna priprava, brez pečice.
Bio pomaranč ni lahko dobiti pri nas, dobijo pa se skoraj povsod v sosednji Italiji. Jaz jih kupujem v Gorici.
Kotarca
14. nov 2011 20:20
Letos še nisem gledala za bio pomarančami, ker pač zame še ni prišla sezona pomarančnih in limoninih lupinic, ampak še vedno sem bio pomaranče in limone brez težav dobila v (skoraj) kateremkoli Mercatorju ali Sparu, pa so po mojem tudi pri drugih večjih trgovcih. Običajno so pakirane v manjših mrežicah po par sadežev.
Sonja
14. nov 2011 20:27
Ledenka, lepo, da bom imela nekoga za vzpodbudo Hvala enako, držim tudi jaz pesti zate! Bova lahko potem po praznikih poročali kako bo šlo
Vanja, hvala za ta recept! Zgleda dokaj enostaven (za potičko). Je dobro na kaj ekstra pazit?
OlivaB
14. nov 2011 20:50
olivab, seveda bova ena drugi v korajžo in držale pesti ena za drugo :) najbolj me je strah tega ker testo rado odstopi od nadeva, mislim da je to največja težava pri peki potic.
upam da nama uspe
kotarca sem vesela da si prilepla recept za kandiranje pomaranč, saj sem ga iskala. bom letos tudi sama kandirala, ker imamo domače pomaranče-te so najbolj bio. zanima pa me, če je potrebno odstranit celotno belo "mrežico, lupino" za kandiranje?
lp
ledenka_
15. nov 2011 5:42
Tudi mene je bilo strah delat potico, nasploh sem se kvašenega testa bala kot hudič križa. Potem mi je enkrat v nulo uspela velikonočna pletenica s kandiranim sadjem, ko pa je začel testo za potico mesit kruhomat, je pa vse postalo igračkanje ..
In potem je nastalo to:
http://www.kulinarika.net/recepti/11256/sladice/potica-
Tako da če sem jaz zmogla, boste ve tudi.
mamamia
15. nov 2011 6:16
Kotarca je napisal/a: |
Bio pomaranč ni lahko dobiti pri nas, dobijo pa se skoraj povsod v sosednji Italiji. |
No, to pa ne drži. Ko je sezona zanje, jih imajo skoraj povsod, tako limone kot tudi pomaranče, vedno pakirane v mrežicah. Poleg zgoraj omenjenih trgovin jih imajo vedno tudi v Hoferju. Njihova sezona prihaja.
rimljanka
15. nov 2011 8:36
Pri nas pa je še vedno potica mamino delo ... Saj ne da je ne bi znala pripraviti tudi jaz, ampak v ta del se pa res ne vtikam, saj čez mamino potico je pa res ni! :)
Mama je pri nas bolj za take stvari kot so potica, štrudelj, buhteljni ... Jaz pa bolj za piškote in eksperimentiranje! :)
msegov
15. nov 2011 8:40
Ker prihaja Miklavž( da ne odpiram nove teme) kaj pečete za miklavža razen miklavžkov in parkelnov.
Letos bi naredila rada malo miklavževe peke, pa ne vem kaj naj pečem za miklavža.
Imate isto peko kot za božič?
lp
urska79Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Galette z zelenjavo
Mandljeva juha ajoblanco