27. sep 2012 15:04
pa najbrž ne sme biti na soncu posoda v kateri je šnops in d. kostanj?
finpol
27. sep 2012 15:04
pa najbrž ne sme biti na soncu posoda v kateri je šnops in d. kostanj?
finpol
18. sep 2018 15:33
pozdravljeni,
doma imam šnopc in kostanj, pa me zanima ali ima kdo pozitivne izkušnje s temle:
TINKTURA DIVJEGA KOSTANJA
Potrebujemo:
sveže plodove divjega kostanja
45% domače žganje
Zrele sveže plodove kostanja razrežemo in stolčemo in damo v kozarec, napolnimo do dva prsta pod vrhom. Potem prelijemo z domačim žganjem do vrha. Pustimo stati vsaj 3 tedne na temnem in toplem mestu (npr. v kuhinjski omari), večkrat pretresemo, precedimo.
Pijemo 30 kapljic 2x dnevno
vir:http://dobrojutro.rtvslo.si/domaca-lekarna/pripravki-iz-d
hvaal
18. sep 2018 15:50
Hm, s kakim namenom pa to piješ? Jaz ravno ne bi saponinov vnašala v telo po tej poti, čeprav vem, da so tudi taki nasveti. Če gre za vpliv na žile, se mi zdi dosti bolj smiselno uporabljati zunanje, pa še to vsaj v kombinaciji z mazilom, saj alkohol zelo suši kožo.
19. sep 2018 11:00
rimljanka hvala
sem imela enak pomislek kot ti....bi ba bilo iz razloga vpliva na žile....
lp
19. sep 2018 13:41
bučmanka, zunanja raba je pa zelo smiselna, naredi oboje, alkoholni izvleček in izvleček v olju, ker se izlužijo različne učinkovine. Potem ju zmešaš in pred uporabo pretreseš, da dobiš emulzijo.
20. sep 2018 11:03
hvala rimljanka!
Izvleček v olju? po "peceptu" za mazilo/kremo ali smo namočim v olju?olivnem npr?
Hvala
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pad Thai s piščancem
Brownie z marelicami