6. apr 2015 19:30
Lanskega decembra sem pričela s Paleo sistemom prehranjevanaj. Nekaj časa je (kot jih večina piše) šlo po 'knjigi', potem pa sem 'vklopila' razum in kmečko logiko ...se odrekla 'diktatu iz knjige' in podarila staršem VSE, kar sem vedela (brez knjig) da mi škodi oz. Kar me je asociiralo na ogljikove hidrate. Tako smo spakirali vse vrste mok, vse testenine, proso, kašo, ješprenj, riž, krompir, fižol v zrnju, vse vrste sladkorja, vse stročnice (razen stročjega fižola), gustin... (Tega se je v elementih in špajzu nabralo za 2 nakupovalni vrečki!)
Naša hrana je odtlej to, kar je ostalo, plus nov nakup stevie sladila (v 4 mesecih porabila plastenko za 5 evrov), veeeeliko količino mandljeve in kokosove moke...in to je to.
Vsi smo izgubili od 6 do 8 Kg, s tem, da Nikoli nismo lačni, da se sladkamo veliko bolj, kot smo se prej (presne sladice z mandljevo moko in gozdnimi sadeži, jabolka in suhe slive iz pečice, sladoled z avokada in banan (da, vem tudi tu je precej oh-JEV, vendar nočem biti 'dlakoC epska' in delam zavestne 'kikse'. Ko mi zapaše. Drugih pregreh ne morem narediti, ker v hiši nimam Nič, česar ne bi smela. In po novem nakupuje mož z 'mojega listka'.
Kaj jemo? Delam domačo čokolado, pojemo ogromno vampov, jetrc, enolončnic, kisle juhe, goveje juhe z jajčni mi vlivanci.ćevapi, žar, ribe, pečenice, kislo zelje, kisla repa, sladko zelje, cvetačin pire, brokoli, brstični ohrovt, prihaja iz stročjega fižola, hrenovke,.., zajtrk pa umešana jajca razporedim na eno papriko, naslednji dan hrenovka, potem salama-sir-kumara, tunina, ribja konzerva....
Želela sem vam dobrohotno namigniti, da ne hujšajte po dieti, knjigi, ampak si črtjate tisto, kar globoko v sebi veste, da vam škodi... In poskusite ustvariti iz dovoljenih sestavin takšne obroke, da tudi ostali ne bodo ugotovili, da se 'nekaj dogaja'; po dveh tednih pa, sem prepričana, bodo navdušeni in rekli, da ostajate na istem režimu prehranjevanja.
dokaz: spekla v petek za 4 osebe kruh iz 1 Kg moke; pol ga je po treh dneh še vedno v predalu...
Šunka pa je šla brez kruha..., samomz jajci.
edini (finančni) problem je, da sem z garderobe 42 prešaltala na skoraj 38!
Desanka