Zaklenjena tema

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

2. jun 2009 13:08

Kulinaričnih spletnih strani v Sloveniji je vsaj 20-30, naj jih vsak sam najde, ampak uporabi najdi.si pa bo. Niso vse take z 10 recepti. Če misliš da smo v monopolnem položaju, nas lahko prijaviš na Urad za varuha konkurence Ampak mislim da nismo. Smo pa verjetno najbolj obiskani. Morda pa z razlogom, ne s srečo?

Za pluske pa delamo, hvala. Pa tudi za vse ostale. Tiste ki cenijo stran. Tisti, ki jo ne, je pa bolje da jih ni a ne? Kar ne pomeni da ne poslušam in ne trudim izboljševati vsega skupaj. Zaradi 10 obiskovalcev pa ne bom obračal mlinskega kolesa ali odslovil moderatorke, ki dobro dela.

Če kdo napiše neresnico, sem dolžan pojasniti, zato sem se spet oglasil. Sicer gre pa verjetno za provokacijo. Ampak s teboj se ne bom (več) zapletal v besedne dvoboje, kot sem rekel, delo me čaka, sorčy.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4312

2. jun 2009 13:33

Lidka, a imaš dopust???

rrr

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

2. jun 2009 13:40

Ribaracarak, JA! lidka [sonce]

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. jun 2009 13:44

Meni se ne zdi noben vic, ki je napisan v neslovenskem jeziku, smešen. Smešno je to, da so ljudje preprični, da je uporaba angleškega jezika na eletronskem mediju ustavna pravica . Očitno Ustane niso niti brali. V naši državi je občevalni jezik slovenščina, razen izjem, ki se nanašajo na manjšine.

ZAto se mi zdi, da VLJUDNOST in OMIKANOST zahteva, da  pisec svoje besedilo prevede, da je razumljivo vsem, ki uporabljajo slovenski jezik.

Če se v besedilu uporablja tujka, fraza, popačenka, domač izraz, kot del stila, ki ga neguje tudi Vendelina jr., se mi to ne zdi sporno, saj se podobni način dopušča tudi v javnih pisanjih. Čeprav včasih menim, da je kaka tujka samo aufpudlanje posameznikov, ki bi naj tako bili videti bolj izobraženi, bolj odmaknjeni od realnega sveta, v katerih posamezniki cmarimo svoje golaže in pečemo svoje tortice.

Prizadevanje Uredništva, da se uporablja slovenščina v užitni obliki ( pravo nasprotje je kak posameznik, ki uporablja besedilo brez velikih začetnic!), in da ta portal ne pade na nivo neprabvljivih besedil na posameznih formumih, pozdravljam.

Tu ne gre za preganjanje pravopisnih napak zaradi premalo vejic, zaradi slabšega poznavanja pravil slovenskega jezika, zlasti pri ljudeh, ki se jim že pri sintaksi in izbiri besed pozna, da so obiskovali šole brez slovenskega jezika. To bi bila križarska vojna, čeprav kdo kdaj zavzihne ob kaki hudi napaki. Bistvo je v namenu spodobnega in prijaznega komuniciranja.

Tale Kulinarika je sicer javno dostopen medij, ki ga vodi zasebni podjetnik, ki lahko postavlja pravila kot se mu zdi. Njegova odločitev je dokončna. To je Jernejev peskovik, v katerem določa pravila igre in celo to, kdo se bo v njem igral in mu sploh ni treba pojasnjevati, zakaj koga v tem peskovniku noče.

Tisti, ki imajo pluse in so EDINI, ki iz svojega žepa prispevajo za izgradnjo tega portala, imajo za to plačilo dodatno storitev.

Zato je najmanj čudno, da se v uredniško politiko vtikajo predvsem tisti, ki za korist, kakršnakoli je že, ne prispevajo niti centa. Poseganje v uredniško politiko in predvsem osebne žalitve urednikov, ki so bile napisane v besedilih pred mano, so najmanj neprimerne.

Nesramna do gostitelja in do vseh tistih, ki spoštujemo voljo urednika Jerneja in njegovega podjetja, kjer smo gostje.

Nekaterih ljudi, ki se pojavljajo na teh straneh in NOČEJO igrati po pravilih in si jemljejo pravice, ki jim ne grejo, si jaz v svojem peskovniku ne bi želela. Pri svoji igri želim dobro vzdušje.

In na tej Kulinariki, kjer se nekatri trudijo, da bi se večini zaletelo, tudi pričakujem, da bo nekdo tako vzdušje vzdrževal.

F r i n a

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8715

2. jun 2009 14:15

F r i n a

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

2. jun 2009 16:22

Se mi zdi, da smo pluski  čisto zadovoljni ...

Se strinjam, da kdaj kak poseg moderatorke ni res nujno potreben, ampak na odločitev  moderatorja pač ni ugovorov. Če bo prestroga, jo sme odsloviti in opozoriti le lastnik strani.

Dosti bolj kot posegi moderatorke me moti stalno nerganje enih in istih...

Kaj ko bi za spremembo vzeli forum kot vajo v strpnosti in sobivanju in pač preskočili tiste teme, tiste odgovore i tiste ljudi, ki vam niso všeč?

Nasja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4312

2. jun 2009 16:54

Frina, kako si pa ti to lepo napisala !!!!!

rrr

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

2. jun 2009 16:55

nasja, za tole zgoraj dobiš pa en od mene.

Vanja

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

2. jun 2009 18:52

Seveda je oslarija, da nekdo za en vic (ma bodimo pošteni, ni bil niti tako zelo poseben) odpre kar novo temo.

In je prav, da moderatorka reagira, samo modra kot je, bi lahko samo to dolgovezno šalo premaknila v rubriko, kamor sodi, pa je še opazil ne bi nobeden , kaj šele, da bi se obnjo kdo spotaknil.

Načeloma mi pa zaklepanje ni všeč. Neslane teme brez njega poniknejo.

 

 

 

 

 

nola

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

2. jun 2009 19:22

razmišljam ali naj se oglasim ali ne, ker je bila zaklenjena tema, ki sem jo objavil jaz in sem tako do zadeve pristranski. zagotovo se strinjam z veliko komentarji, ampak tu ne gre za nikakršno zakonitost temveč za pravičnost odločitve moderatorja. ne zanima me, kaj bi ustavno sodišče povedalo o prepovedi izražanja v angleškem jeziku na slovenski internetni strani... do nedavnega sem bil prepričan, da je namen moderiranja povečanje učinkovitosti foruma tako, da se lahko obiskovalci posvetijo primarni vsebini. menil sem, da moderiranje pomeni tudi učinkovito obvladovanje konfliktov in uravnavanje dinamike foruma ter da moderator lahko občasno poseže tudi v odnose med obiskovalci foruma, da seveda uspešno vodi dinamiko. moderator seveda skrbi, da se pravila foruma ne kršijo in jih v primeru kršitve tudi sankcionira. vendar moderiranje in odločitve moderatorja ne smejo postati pristranske ali celo namenoma usmerjene proti posameznikom, saj s tem stran izgublja svoj ugled. stran, ki se pohvali s 120.000 obiskovalci si težko privošči takšno aroganco. saj je vsak obiskovalec foruma potencialno lahko postane tudi član družine +, vendar bi vsakršno razlikovanje med njimi v javnem delu strani močno zaudarjalo po diskriminaciji. in prav strpnost je tudi vaja za moderatorja, saj bi jo po mojem moderator s svojimi dejanji moral vzpodbujati, ne pa ravno obratno. pravzaprav mi je vseeno ali je bila tema zaklenjena ali ne in ali je bila zaklenjena, ker sem jo objavil jaz in ne nekdo drug ampak vseeno je čar kulinarike poleg edinstvene zbirke receptov prav ta forum, kjer si izmenjujemo tako kulinarično znanje, kot tudi gojimo neke vrste socialne odnose. prav bi bilo, da forum ostane odprt v smislu odprtega dialoga, kjer se krešejo mnenja in rojevajo nove ideje. drugače gremo lahko spet tja: http://www.youtube.com/watch?v=PaTNmjFVP5M ps. če sem prav razumel, bi bil tekst v angleščini objavljen med šalami sprejemljiv? cellnet

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti