7. apr 2009 7:46
Angina se zdi nedolžna bolezen ali nadloga, vendar to sploh ni! Je zelo zahrbtna in če je ne zdraviš pravilno, je lahko hudo. Pravilno zdravljenje, kej je pa to? v prvi vrsti seveda čajčki, pa limona in grgranje, če pa to ne pomaga, pa k zdravniku. Predpisal bo antibiotik, kar je prav. Ga je pa potrebno do konca pojesti.
Mi smo imeli blazne težave z hčerino angino. Bila je non stop bolana, ko je prišla v vrtec. Angina za angino, tako da je shujšala in bila kost in koža. Potem ji je zdravnica za en mesec prepovedala hoditi v vrtec in predpisala ospen 1500 na 10ur, celi mesec. mi smo se najprej zgrozili, nato pa vseeno držali njenih navodil. Po mesecu je imela kontrolo. Bila je zdrava, angine nikjer. To zdravje je trajalo vse do 7 razreda. Potem ponovno angina. Ko sem se z zdravnico pogovorila, mi je rekla da je imela en tako trdovraten streptokok, ki se drugače ni hotel uničiti kot z veliko dozo antibiotika. Tudi zdaj je tako. Zbolele je v 7 razredu, pol v 4 letniku gimnazije in do sedaj več ne.
Jaz pa sem imela gnojne angine in so mi odstranili mandlje že kot otroku. Se mi je pa zgodilo to, da je telo d+samo napadlo bolezen in posledično samo sebe in tako sem dobila avtoimuno bolezen ščitnice.
Angina je nevarna tudi za srce in ožilje, zato svetujem, da se najprej kak dan ali dva poskusi doma pozdraviti, če pa še ne popusti, pa k zdravniku po antibiotik. Po eni strani ga kritizirajo, to paq predvsem tisti, ki so ga jemali za navaden prehlad, pa kao ni pomagal. ko pa je potrebno, pa je zakon.
Kyara